free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Terápiás kutya a dühöngő rabok ellen

Borsa         Címkék: börtön, dühkitörés, kutya, rabok, terápia 0 hozzászólás

Terápiás kutyát kap az egyik brit börtön, ahol a fiatalkorú rabok tönkreteszik a cellájukat egy-egy dühkitörés alkalmával. A kutya sem lesz tőlük biztonságban.

Terápiás kutyákat nemcsak a mozgáskoordinációs problémával és a depresszióval küzdő gyerekek esetében alkalmaznak, egy elmélet szerint a kutyák az agresszivitást is csökkentik, és olyan érzelmeket ébresztenek az emberekben, mint a szeretet vagy a ragaszkodás.

Brit kormányzati kezdeményezésre ezentúl a Hindley nevű fiatalkorúak börtönének lakói egy terápiás kutya társaságát is élvezhetik, így talán majd kevesebbszer fordul elő, hogy dühkitöréseik alkalmával szétzúzzák a cellájukat.

A Pets As Therapy nevű program keretében az elítéltek hangulatát egy Barney nevű fajtiszta fekete flandriai pásztorkutya fogja javítani. A kutya speciális kiképzést kap, hogy alkalmazkodni tudjon a rács mögötti élethez. Egy börtönőrrel együtt fogja látogatni a legnehezebben kezelhető elítélteket, akik között olyan is akad, aki megölt egy 11 éves gyereket, vagy mentális problémákkal küzd.

A rabok játszhatnak a kutyával és gondozhatják is. A terápia hatására remélhetőleg az elítéltek nyugodtabbak lesznek, a magaviseletük javul, és mérséklődnek a dühkitöréseik. Az őrök kissé aggódnak Barney testi épsége miatt, ezért állandóan szemmel tartják majd.

 www.latimesblogs.latimes.com

Az ötlet természetesen nem tetszik mindenkinek, nemrég egy munkáspárti képviselő kifejtette, hogy szerinte egyszerűen meg kellene bilincselni az őrjöngő rabokat. Úgy vélte, nem helyes, hogy a bűnözőket kutyák szórakoztatják, miközben áldozataik talán soha nem épülnek fel a nekik okozott traumákból.

A börtönt, ahol 300 elítélt tölti a büntetését, korábban is érték támadások liberális szemléletmódja miatt. 2005-ben nyilvánosságra került, az intézmény vezetői 60 ezer fontot költöttek el a rabok szórakoztatására, rockkoncertet szerveztek, bűvészeket hívtak, és béreltek egy felfújható ugrálóvárat is.
 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés