free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Természetes praktikák lábszag ellen

Trapp Henci         Címkék: lábszag, púder, természetesalapanyag 8 hozzászólás

Ha valaki nem fordít kellő figyelmet a testi higiéniára, bizony nagyon hamar elkezd bűzleni. Kínos, és mások által is érezhető bűz a lábszag. Ez ellen teszünk most.

A lábfejünk a nap nagy részében – pláne a hűvösebb időszakban – egy zárt, már-már légmentes, meleg helyen van, ami kedvező a baktériumok elszaporodásához. A baktérium elszaporodásából alak ki a lábszag, amivel sajnos sokan egyáltalán nem foglalkoznak, nem orvosolják azt, pedig bőven van mivel. Számtalan vegyszert lehet kapni a drogériákban, amelyek lábápolási termékek és akár hatékonyak is lehetnek, de mi most inkább nézzünk szét a konyhában, hogy milyen természetes, vegyszermentes ellenszereket találunk! Az első és legfontosabb, hogy megpróbáljuk megakadályozni, hogy a baktériumok elszaporodjanak a lábujjaink között, ezért fürdés után – amit antibakteriális szappannal végezzünk el -, nem elegendő, hogy megtörölközünk, ha hajlamosak vagyunk a lábizzadásra, hajszárítóval fújjuk szárazra a tappancsainkat - nem ciki, akinek büdösödik a lába, próbálja csak ki.Ha már egy-egy cipellőnk bűzlik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy gyógymódra van szükségünk. Az első terápiánk egy igen kellemes elfoglaltság, az angolok naponta űzik, délután öt körül, ez nem más, mint a teázás. Fogjunk két-három – megközelítőleg ötgrammnyi – feketetea-füvet, forrázzuk le fél liter vízzel, majd negyed órán át hagyjuk ázni, hogy a feketeteában lévő csersav kiázhasson, ugyanis ez a mi barátunk. Ha kiázott a tea, hígítsuk fel két liter vízzel és áztassuk ebben a lábunkat, fél órát. A csersav szárítja a bőrt, tehát összehúzza a pórusokat, ezáltal gátolja a lábizzadást és a baktériumokat is megöli. 

Ecet és szódabikarbóna

Ez a két kellék már dédanyáink kredencében is megtalálható volt, nem árt, ha a mi modern konyhaszekrényünkben is van belőlük bőven, hiszen nem csak az ételekhez, takarításhoz, de például a lábszag elűzésére is kiválóan alkalmasak - a szódabikarbóna és az ecet is megváltoztatja a bőr kémhatását. Amennyiben izzadós, szagos lábunk van, akkor hetente kétszer készítsünk szódabikarbónás lábfürdőt: oldjunk fel egy evőkanálnyi szert egy liter vízben, ebben áztassuk a lábunkat néhány percig. Ha gyorsabb hatást akarunk elérni, zuhanyozást követően, húsz százalékos ecetet locsoljunk a lábunkra, fertőtlenítő hatása ámulatba ejtő. Mindkét szer szagtalanít, fertőtlenít és szárít. 

Illatozzunk!

Ha a fertőtlenítéssel megvagyunk, itt az ideje, hogy illatosítsunk. Kakukkfű-, levendula, rózsaolaj. Ez a három a legkiválóbb ellenszer és illatanyag, amit lábszag esetén használhatunk. Mindhárom fertőtlenítő hatású, erős illatanyagokat tartalmaz, ezért nem csak a fertőtlenítésben, de abban is segítségünkre lehetnek, hogy jobb legyen a szagunk. Este, lefekvés előtt, néhány cseppet ezen illóolajok valamelyikéből dörzsöljünk szét a lábfejünkön, az ujjaink között, húzzunk pamut zoknit és várjuk a csodát! Ha reggelre nem is, de néhány napon belül biztosan nyugodt orral vehetjük le a cipellőinket társaságban is. Cipőben

Manapság egyre kevesebb a bőrből, természetes anyagokból gyártott cipő, ezért nem csoda, hogy a műanyagban beizzad, majd bűzleni kezd a lábunk. Ha nem tartjuk szárazon a cipőink belsejét, ott is képesek elszaporodni a baktériumok, ezért mielőtt felvesszük a lábbelinket, szórjuk be a lábunkat hintőporral, esetleg kenjük be izzadtsággátlóval – hiszen, ha a hónaljunkon hatékony, a lábunkon, miért ne lehetne az? Mindig pamut zoknit használjunk, majd a nap végén helyezzünk a cipőnkbe macskaalmot, szódabikarbónát, kukoricalisztet, zeolitot (vulkanikus eredetű ásványi anyag, a sportcipőkben szokott lenni, kis tasakban), cédrusforgácsot. Ezek mindegyike felszívja a nedvességet, ami esetleg a cipőnkben marad. 

Szagos maradt

Minden időszakban legalább két pár cipőt hordjunk napi rendszerességgel, ez lehetővé teszi, hogy legalább egy teljes napon át szellőztethessük az éppen nem használt pár lábbelinket. Fontos, hogy ne dobozban, sötét, meleg gardróbban tartsuk a cipőinket, ahol tovább szaporodhatnak a gombák, hanem jól szellőző helyen tároljuk - a korábban említett nedvességszívó termékek használatával. Amennyiben mégis szagos maradt a cipőnk, nézzük meg a kezelési útmutatót, és ha lehet mosógépben mosni, akkor tegyük azt, ha nem, akkor töröljük ki ecetes vattával, szórjunk bele kevés szódabikarbónát, majd helyezzünk bele a korábban említett illóolajok közül egy illatanyaggal átitatott vattapamacsot. Hatékony lehet a cipőboltokban kapható, aktívszenet tartalmazó lábbetétek használata is.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés