free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Maradékból készült tésztasaláta

Borsa         Címkék: íz-i, recept, tésztasaláta 1 hozzászólás

Mostanában nem szeretünk órákat tölteni a konyhában, így a túrógombóc után egy újabb gyors kaja következik. Tésztasaláta maradékok felhasználásával.

A maradékok felhasználására irányuló törekvések osztatlan sikert aratnak Borsamunkatársak körében, így ebben a leírásban is fontos, mondhatni, kiemelt szerepet kap az étek ilyen formában történő újrahasznosításra. Mert ugye mit csináljon szerencsétlen háziasszony, ha két kiló csigatésztából csak egy kiló került elfogyasztásra úgy, hogy már az összes szomszéd is jól lakott vele. Csináljon tésztasalátát. Ha a túrógombóc egy egyszerű étel, a tésztasaláta még egyszerűbb.

Hozzávalók:

maradék tészta
maradék virsli/sonka
lilahagyma
konzerv kukorica
mustár
majonéz
joghurt/tejföl
só,bors
citromléVegyük ki a hűtőből a maradék tésztát - mindegyik jó, kivéve a makarónit és a spagettit - és várjuk meg, míg kicsit magához tér. Ha ez megtörtént vágjunk rá egy nagyobb fej lilahagymát szépen, próbáljuk meg egyforma vastagságúra. Ezután szépen megkoreografált mozdulattal terítsük be a hagymás tésztát a kukorica konzervből kioperált kukoricával - némi lé is kerülhet a tésztára, finom édeskés lesz az íze tőle. Ennél a fázisnál keverjünk rajta egyet. Újra irány a hűtő, vegyük elő a virslit/sonkát, ha még ezt nem tettük volna meg. Ezt a hozzávalót is szépen aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a majdnem kész salátához. Mi ilyenkor állni hagyjuk egy negyed órát a hűtőben, addig az ember elvégzi egyéb kötelező feladatait a konyhában, ráncba szedi a gyereket és felkészíti, hogy rövidesen jön a kaja, tehát kezdje el összepakolni játékait a szobában.

Amíg a tészta pihen - érik -, elkészíthetjük az öntetet. Jelen sorok írója gyűlöli a majonézt, de a tésztasalátából nem lehet kispórolni - próbálta már mással helyettesíteni, sajnos eredménytelenül. Szóval elő a majonéz, a mustár, a tejföl és/vagy joghurt, ízlés szerint mindegyikből merítsünk az evőkanállal - felet, egyet, többet, ez ugye függ a tészta mennyiségétől is -, majd sózzuk, borsozzuk, citromlevezzük, majd keverjük össze az öntetet. Ha eltaláltuk az öntetet, mehet rá a tésztára. Figyeljünk arra, hogy inkább több legyen a szósz mint kevesebb, mert elég fojtó tud lenni ez a saláta, ha száraz. Fehérborral kiváló - a gyerek persze maximum teát kap majd mellé. Erről ennyit, maximum 20 perc, de akkor már csillivilli a konyha.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés