free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Egy brit írónő kiállt a tinédzserszex mellett

Borsa         Címkék: elfogadás, gyerek, írónő, terhesség, tinédzserszex 11 hozzászólás

Egy brit írónő szerint egyáltalán nem kellene stigmatizálni a tinédzserszexet és a tizenéves kismamákat. Szerinte a társadalom a férfiak biológiai órája alapján ítél.

Hilary Mantel sokkoló állításai heves vitákat indítottak el Nagy-Britanniában, ahol a kormányprogramok ellenére az elmúlt évtizedben sem sikerült jelentősen csökkenteni a tinédzser-terhességek számát. Az írónő, aki tavaly elnyerte a Booker-díjat Wolf Hall című regényéért, úgy véli, hogy a fiatal nők természetes, a szexuális élettel és a gyerekvállalással kapcsolatos ösztöneit a társadalom elnyomja.

Az, hogy a nők számára melyik kor az ideális a családalapításhoz, véleménye szerint a férfiak biológiai órája alapján határozza meg a társadalom. "Én 14 évesen tökéletesen alkalmas voltam arra, hogy háztartást vezessek, és ha nem máshogy alakul, arra gondoltam volna, hogy itt az idő, hogy gyerekeket szüljek, 30 évesen pedig majd folytatom a tanulást. A társadalom azonban nem ilyen rugalmas" - mondta Mantel a Stella magazinnak adott interjújában. Az 57 éves nő egyébként nem vállalt gyereket tizenévesen, később pedig kiderült, hogy egy betegség miatt nem is szülhet.


www.telegraph.co.uk
Hilary Mantel

Mantel elméletének bírálóit megdöbbentették az olyan állítások, miszerint egy 14 éves lány megérett volna az anyaszerepre. Azzal érveltek, hogy az ennyi idős lányok testileg akár alkalmasak lehetnek a szülésre, lelkileg azonban nem. Ráadásul a jogszabályok értelmében büntethető, aki ennyire fiatal lányokkal létesít szexuális kapcsolatot.  

Abban azonban sokan egyetértenek Mantellel abban, hogy a jelenlegi állapot nem ideális. Az írónő szerint a járható út az lenne, ha a nők számára mindkét modell működne, és választhatnának, hogy tizenévesen vállalnak gyereket, és utána tanulnak, vagy előbb a karrierjükre koncentrálnak, és csak utána vállalkoznak az anyaságra.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés