free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Zaklatják a tiniket a webkamerás közösségi oldalon

Borsa         Címkék: chatroulette, internet, közösségioldal, tini, zaklatás 0 hozzászólás

A chatroulette egy tinédzser ötlete volt, de nem kizárt, hogy hamarosan az anyák rémálma lesz. A véletlenszerű chatpartnerek egy része nemcsak beszélgetni akar.

Míg egy évtizeddel ezelőtt a szülők azért izgultak, hogy a gyerek épségben hazaérjen a diszkóból vagy a kocsmából, szemük fénye ma már akkor sincs biztonságban, ha a szomszéd szobában internetezik.

A Chatroulette a közösségi oldalak legújabb, webkamerás generációjához tartozik, véletlenszerű chatpartnereket közvetít a felhasználóknak a világ minden részéről, így a bejelentkező soha nem tudja, ki jelenik meg a képernyőn.

Egy 16 éves lányáért aggódó anya kipróbálta az oldalt, és megdöbbentő tapasztalatait a
Daily Mail olvasóival is megosztotta. A többnyire férfi felhasználók néhány másodperc után a lényegre tértek, és megkérték a középkorú nőt, hogy szabaduljon meg néhány ruhadarabjától, és volt, aki maga is megtette ezt kérés nélkül. Az anyának fél óra alatt jó néhány virtuális zaklatót kellett lekoptatnia, és ezek alapján úgy véli, az oldal nemcsak exhibicionisták, hanem perverzek és pedofilok gyülekezőhelye is, és a tartalomszabályozás hiánya miatt rendkívül veszélyes a fiatalokra.

www.stuttgartpubliclibrary.org

A honlapra vonatkozó szabályok mindössze annyit írnak elő, hogy 16 éven aluliak a random chatet nem használhatják, ruhában kell mutatkozni, és fel lehet jelenteni azokat, akik nem tartják magukat a fentiekhez. A büntetés pedig annyi, hogy az illetőt eltiltják az oldal használatától 40 percre. A cikk szerzőjét még ennél is jobban meglepte, hogy a fiatal lányok már egyáltalán nem ütköznek meg az effajta megnyilvánulásokon, vagyis az aberrált viselkedés egyre elfogadottabbá válik.

A Chatroulette.com-ot a moszkvai Andrej Ternovszkij alapította, tavaly még csak 500 felhasználója volt, ma már naponta másfél millión látogatják a honlapot. A legújabb virtuális trendre már egy internetmágnás is szemet vetett, így lehet, hogy a 17 éves gyerek hamarosan milliókat fog keresni a honlappal.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés