free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tipp szófosók ellen

Borsa         Címkék: kapcsolat, kommunikáció, lista, szófosók, tippek 1 hozzászólás

Ismerünk olyanokat, akik kétszer álltak sorba, amikor a beszélőkét osztották. Vérmérsékletünknek megfelelően kezelhetjük a velük való találkozást. Öt tipp ehhez.

Már messziről látod, ahogy szembejön veled, szemed keresi a kiutat, de reménytelenül, mert ő már észrevett, és útnak indult benne az a szólavina, amelyet végtelen jóindulattal és figyelmetlenséggel pillanatokon belül rád zúdít. Hogy lehet az érdektelen szóáradatot agysorvadás nélkül kibírni? Például így.


Kikapcs

Mivel érdemi választ nem vár az illető, csupán arra van szüksége, hogy meghallgassák, hadd mondja a magáét. Az első két mondat után elég, ha jó helyeken hümmögünk, ciccegünk, csóváljuk a fejünket, esetleg néha bedobunk egy "tényleg?" vagy egy "nahát" szócskát. Amíg partnerünk elcsobogja legújabb híreit, pihentessük megfáradt elménket, hagyjuk szabadon áramolni a gondolatokat, vagy éppenséggel tervezzük meg a nap hátralevő részét. A találkozás végén ne felejtsünk el visszakapcsolni éber üzemmódba.


Terézanyu

Ha jótékonykodhatnékod van, oda is figyelhetsz arra, amit mond. Valószínűleg nem leszel okosabb, sem gazdagabb a megtudott információktól, de örömet szerzel valakinek, aki nem véletlenül zúdítja félismerősökre az életét. Valószínűleg nincsen olyan ember, akivel megoszthatná örömét és bánatát, hát miért ne lehetnénk ez egyszer instant bizalmasok? Csak vigyázz, rád ne szokjon.
Játssz!

Ha vicces kedvünkben talál az illető, beszállhatunk a játékba: közbevágunk egyenletesen zsezsegő mondókájába és megpróbálhatunk rátromfolni a híreire. Érdektelen, hétköznapi dolgainkat hírekké tupírozhatjuk, ha dagályos mondatokban, kiszínezve adjuk elő őket. Ne felejtsük a mimikát és a széles taglejtéseket, és szórakozzunk jól a partner arckifejezésén, valamint azon a pletykán, amelyet később egy közös ismerősünktől hallunk vissza: idegesítő szófosókká váltunk az utóbbi időben.


Kibúvó

A jó öreg "rohannom kell" és "dolgom van" mondatokkal nem lehet vitatkozni, de sokszor túl átlátszók és unalmasak. Vigyünk egy kis színt a jól bevált sémákba, és tegyünk hozzá valami képtelenséget, vagy költsünk hozzá egy egész történetet. Amíg a szájmenéses darálja a magáét, bőven lesz időnk kitalálni, milyen sürgős dolgunk akadt hirtelen. Rohannom kell, mert a macskám ikreket szült, most van a keresztelő, és én leszek az egyiknek a keresztanyja. Ne haragudj, mennem kell, dolgom van, mostanra kaptam időpontot a szabadalmi hivatalba, holnaptól kapható lesz a boltokban a legújabb találmányom: a szófosás ellenszere.


Elég!

Ha nincs kedvünk a fenti képtelenségen agyalni, és a másikat hülyíteni, a legegyszerűbb (sokak számára mégis legnehezebb) az illető szemébe mondani, hogy ne haragudj, sokat beszélsz, és amiket mondasz, nem feltétlenül tartoznak rám. Ha higgadtan és jóindulattal adjuk elő, csak nyerhetünk vele: olyan visszajelzést adunk a másiknak, amelyből tanulhat, és büszkék lehetünk magunkra, mert véget vetettünk egy nyomasztó helyzetnek.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés