free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Morbid hajótúra a Titanic nyomvonalán

Borsa         Címkék: balmoral, kultúrtripp, newyork, titanic 0 hozzászólás

Az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközött Titanic útvonalát járja végig két év múlva egy tengerjáró, fedélzetén az áldozatok hozzátartozóival. Óriási botrány lehetne, egy újabb ütközés.

A Balmoral tengerjáró, amely az „elsüllyeszthetetlennek” tartott utasszállító pontos útvonalát követi, 2012. április 12-én indul az Anglia déli partjainál található Southamptonból, majd kiköt az észak-franciaországi Cherbourg-ban és a dél-írországi Cobhban – közölte az expedíciót szervező Miles Morgan Travel brit utazásszervező cég. A Balmoral ezután az Atlanti-óceán északi részében halad tovább, és 2012. április 15-re virradó éjszaka éri el azt a helyet, ahol a Titanic nekiütközött egy jéghegynek, és 1500 utasával hullámsírba süllyedt. Az áldozatokról külön szertartáson emlékeznek meg pontosan a hajóroncs felett, amely nyolcezer méteres mélységben nyugszik a tengerfenéken. A hajó ezután folytatja útját New Yorkba.


Balmore óceánjáró 

Az utasok között az áldozatok és túlélők több hozzátartozója van, közöttük Jane Allen. „Azért foglaltunk helyet, hogy megemlékezzünk rokonunkról, Thomas Pearsről, aki a Titanicon halt meg. Az özvegye túlélte” – mondta. Philip Littlejohn, a hajótörést túlélő Alexander James Littlejohn unokája, szintén részt vesz az utazáson. „A nagyapám biztosan büszke lenne rá, hogy a történetében a Balmoral utasai is osztoznak. Nagyon megható lesz a roncs felett állni, ahová 2001-ben lemerültem, és amelyet a nagyapám a 13. számú mentőcsónakon hagyott el”- írta a férfi az utazásszervező cég honlapján.

mti


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés