free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A töltött karalábé hidegen és melegen is finom

Borsa         Címkék: íz-i, recept, töltöttkaralábé 0 hozzászólás

Bár magas vitamintartalma miatt a karalábét leginkább nyersen illene fogyasztani, ne sajnáljuk főzni és tölteni. Például így.

Négy közepes karalábét meghámozunk, ha érzünk rajta fás részeket, azt levágjuk. A torzsáját körbevágjuk, kiemeljük és a mélyedést egy éles kés segítségével tovább bővítjük. A kivágott forgácsokat félretesszük. Negyed kiló darált húst - disznó, marha, szárnyas, mindegy - összegyúrunk olyan nyolc-tíz deka rizzsel, egy nagy fej apróra vágott hagymával, egy egész tojással, sóval, borssal, és némi majorannával.

Hozzávalók:

4 karalábé
1/4 kg darált hús
10 dkg rizs
1 fej hagyma
1 tojás
só, bors, majoranna


Ezt a tölteléket tesszük a kivájt zöldségekbe úgy, hogy legyen egy kis helyük a rizs dagadása folytán növekedni. Kevés olajon halványra pirítunk egy fél kávéskanál cukrot, ráültetjük a karalábékat és derékig felöntjük húslevessel, vagy leveskockás vízzel. Lefedjük és közepes lángon párolni kezdjük. Amikor félig megfőtt - a karalábé üvegesedik és a húsvilla egyre nehezebben hatol át a tölteléken - mellészórjuk a kivájt karalábé forgácsokat és az egészet puhára főzzük. Ekkor habarunk.



Egy csapott evőkanál lisztet csomómentesre keverünk másfél pohár tejföllel, majd a karalábé főzőlevéből is egy merőkanálnyit hozzádolgozunk. Beleöntjük az egészet a fazékba és jól elkeverjük. (Ha útban vannak a karalábék, erre az időre nyugodtan vegyük ki őket a fazékból, ha elkeveredett a habarás visszaültetjük a szószba.) Forráspontig hevítjük az egészet és végén megszórjuk jó sok apróra vágott petrezselyemmel. Aki bátor és savanykásabban szereti, az petrezselyem helyett használjon egy marék megmosott és nagyon apróra vágott karlábé levelet.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés