free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Töltött csirkecombok

Borsa         Címkék: csirke, csirkecomb, hétfő, íz-i, napihoroszkóp 1 hozzászólás

A töltött csirke az unalmasan konvencionális ételek sorát szaporítja. Azonban, ha megbolondítjuk egy kicsit, különleges és ínyenc fogást kaphatunk.

Nemisbékának köszönjük a receptet, aki felhívta a figyelmünket arra, hogy egy egyszerű, már-már unalmas vasárnapi ebédet hogyan lehet felturbózni úgy, mindenféle extra hozzávalók nélkül, hogy az mindenki elégedettségére szolgáljon. Hát, valahogy így.


Hozzávalók

4 egész csirkecomb
2 szelet kenyér
1 deci tej
1 tojás
3 dkg feta
15 dkg csirkemáj
1 pici fehérrépa
1 kávéskanál olaj
só, bors
0,5 deci sör
1 evőkanál Golden szirup


A kenyérszeleteket beáztatom a tejbe. A combok bőrét átvizsgálom, az oda nem illő maradványokat eltávolítom, és a hús meg a bőr közötti részt az ujjammal fellazítom, üreget alakítva így ki. A kenyereket kicsavarom, hozzáadom az apróra vágott májat, a tojást, a fetát és a reszelt fehérrépát, a kiskanál olajat, a feta miatt óvatosan sózom és borsozom.




A tölteléket a kialakított üregekbe töltöm. Fél deci sört elkeverek a sziruppal (aki nem allergiás a mézre, használhat helyette azt), a dobozban lévő maradék alkoholt átpasszolom az uramnak. A csirkecombokat olajozott sütőedénybe sorakoztatom, és a sör-szirup keverékével megkenegetem. 40 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben készre sül. Köretnek rizs, vagy sütőben sült krumpli mehet mellé.

 



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés