free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sajttal, paradicsommal töltött gomba

Borsa         Címkék: fogyókúra, gomba, íz-i, recept, zöldség 5 hozzászólás

Nem számoltuk ki, mennyi az energiatartalma a töltött gombának, ettől még szívesen ajánljuk. Nem csak fogyókúrázóknak.

Nem a bikiniszezon miatt, hiszen abban már jó ideje benne vagyunk, hanem csak úgy, az egészségünk kedvéért döntöttük el, hogy egy kicsit szüneteltetjük a húsevést. Ez persze nem jelenti azt, hogy soha többet, semmilyen formában nem veszünk szánkba állati eredetű fehérjét - bár még ez is meglehet. Néha kell a gyomornak egy kis lazítás. Mi sajttal töltött gombával adjuk meg neki.

Hozzávalók:

fél kiló csiperkegomba
paradicsom
újhagyma
reszelt sajt (bármilyen típus)
olívaolaj
só, bors, bazsalikom



A gombákat, a szokott módon megtisztítjuk, azaz lemossuk, lehúzzuk róluk a héjat és kiszedjük a szárukat. Nem dobjuk ki a szemétbe a szárakat, hanem a paradicsommal és az újhagymával együtt az olívaolajon megpároljuk. Nagyjából ez a legösszetettebb művelet a sajttal töltött gomba elkészítésének folyamatában, ami ezután jön már csak móka és kacagás. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük a tiszta gombákat és mindegyikbe tegyünk az előbb elkészített töltelékből. A sütőben kb. 25 percig süssük a zöldségeket, hogy szépen megpuhuljanak, majd vegyük ki őket, hogy a reszelt sajtból is tehessünk minden egyes gomba tetejére. Ha ezzel megvagyunk, vissza a sütőbe, 5-7 percig hagyjuk, hogy piruljon.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés