free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 befolyásoló tényező az étlapon

Borsa         Címkék: étlap, étterem, fogyasztás, íz-i, trükk 2 hozzászólás

A betűszínek vagy épp az étel leírásában szereplő hangzatos márkanevek is hatással vannak ránk, amikor az étlapról választunk. Lista.

Az ízlésünkön, az étvágyunkon és a pénztárcákon kívül az étlapon elhelyezett trükkös kis apróságok is befolyásolják azt, hogy milyen ételt és italt választunk. Íme, az öt legügyesebb technika…

Elhelyezés

Több kutatás is bebizonyította, hogy ha kinyitunk egy étlapot, ösztönösen a bal oldal felső részére  vetül  a tekintetünk. Az éttermek épp ezért itt tüntetik fel azokat a fogásokat, melyek drágák és népszerűek, illetve amelyek szintén drágák és népszerűsíteni szeretnék őket. Az olcsóbb ételek lejjebb vagy a jobb oldalon kapnak helyet.

Színek

Az Edinburgh-i Egyetem szakemberei szerint az étlap színe, illetve az abban szereplő betűszínek kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy megkívánunk-e egy fogást. A piros betűk fokozzák az éhségérzetet, ha  pedig az ételek nevét arany színnel szedik, hajlamosak vagyunk azokat luxusminőségűnek gondolni, függetlenül attól, hogy valójában milyen a minőségük.
Szemmágnesek

A kiemelések, keretek és képek "szemmágnesekként" működnek az étlapon. Ha egy - rendszerint drágább - fogást ily módon emelnek ki, nagyobb eséllyel rendeljük azt, mivel ezekhez képest ösztönösen elsiklunk a szimplán szövegesen feltüntetett ételek felett.


Márkanevek

Dr. Brian Wansink amerikai professzor kutatásai alátámasztották: szívesebben rendelünk olyan ételt, melynek a nevében vagy leírásában ismert, hangzatos márkanevek szerepelnek, esetleg feltüntetik a márka logóját is. Ezek ugyanis egyrészt felkeltik a figyelmet, másrészt egyfajta biztosítékot látunk bennük az étel kiváló minőségére.

Csak számok

Az amerikai Cornell Egyetemen végzett kutatások szerint a fogyasztók 8 százalékkal többet költenek az étteremben akkor, ha az ételek árát csupán számokkal írják ki és nem szerepeltetik mellettük a pénznemet vagy annak jelét. Ebben az esetben ugyanis kevésbé érzékeljük a költekezés pszichológiai “fájdalmát”.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés