free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Lefagyaszthatják az elhunyt fejét

Borsa         Címkék: halál, kísérlet, test, tudományos, végrendelet 0 hozzászólás

Egy nemrég elhunyt nő a fejét tudósoknak ajánlotta, annak reményében, hogy a jövőben újraélesztik majd. A lánya megtámadta a szokatlan végrendeletet.

A test halál után történő lefagyasztása és a távoli jövőben való újjáélesztése ma már nemcsak a sci-fi szerzőket foglalkoztatja, van, aki komolyan fontolóra veszi ezt a lehetőséget. Egy nemrég elhunyt Colorado állambeli asszonynak a bíróság döntése alapján teljesülhet az utolsó kívánsága: a holttestét az Alcor Life Extension nevű, tudományos kísérleti alapítvány kapja meg, annak ellenére, hogy a nő lánya megtámadta a végrendeletet.

A 71 éves Mary Robbins februárban halt meg, a családja elmondása szerint rákban. Az asszony még 2006-ban aláírt egy szerződést az Alcorral, amelyben belegyezett, hogy egy speciális eljárással halála után lefagyasszák a fejét. A nő abban reménykedett, hogy testét a jövőben a megfelelő technológiák birtokában újjáéleszthetik, betegségét pedig kezelni tudják majd. A kísérlettel kapcsolatos kiadások fedezésére 50 ezer dolláros évjáradékot ajánlott fel.

Robbins lánya azonban azt állította, hogy az idős asszony halála előtt két nappal meggondolta magát, és aláírt egy másik végrendeletet, amelyben a testét - és a pénzt - a családjának adja. A bíróság végül az elhunyt javára döntött, akinek testét a per végéig egy temetőben helyezték el szárazjégben.

www.whatithinkaboutit.wordpress.com

Hasonló jogi csatározás után kapta meg az alapítvány Ted Williams egykori baseballsztár földi maradványait is. A fia az apa végakaratát tiszteletben tartva az Alcorra bízta volna a holttestet, a lánya viszont a hamvasztást erőltette. Egy korábbi Alcor alkalmazott azt állította, hogy ez egész per hiábavaló volt, ugyanis a tudóscsoport nem a megfelelő módon kezelte a sportoló fejét. A cég tagadta a vádakat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés