free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bizarr turistalátványosságok világszerte

Megyeri Nikolett         Címkék: bizarr, műemlék, tárgy, turistalátványosságok, világ 0 hozzászólás

Rágógumifal, kukoricafreskókkal díszített palota és egy játékbabákkal teleaggatott sziget. Ideális célpontok a bizarr nevezetességeket kedvelő turistáknak.

Teljesen rendben van, ha valaki turistáskodáskor nem - vagy nem kizárólag - arra vágyik, hogy a tengerparton múlassa az időt, vagy épp a "kötelező" műemlékeket, múzeumokat járja, hanem valami extrább élményt szeretne. A most következő turistalátványosságok azonban nem csupán, hogy extrák, hanem egészen bizarrak is, ám éppen ebben rejlik sajátos vonzerejük…

A mexikói Isla de las Munecas, vagyis a Babák szigete minden bizonnyal egyike a világ leghorrorisztikusabb hangulatú helyeinek, annak ellenére, vagyis éppen azért, mert a szigeten mindenfelé - többségében iszonyatos állapotban lévő - játékbabák lógnak. A helyhez kapcsolódó legenda szerint egy kislány szelleme kísért itt, aki a szigetet övező csatornába fulladt.

http://lh3.ggpht.com

Sok-sok évvel ezelőtt egy elmebeteg férfi hagyta itt az első játékbabát a szellemkislánynak, majd az ő példáját követve az emberek egyre többet és többet hordtak ide, így mára gyakorlatilag a sziget összes fájáról, bokráról és arra alkalmas felületéről fürtökben lógnak a babák. Minden ide látogatónak illendő egyébként egy-egy újabb babával megajándékozni a kísértetet.

Az új-mexikói Mimbres völgyébe kell utazniuk azoknak, akik a WC-sziklát szeretnék meglátogatni. Egy teljes mértékben természetes képződményről van szó, amely azonban egyértelműen úgy néz ki, mint egy hatalmas toalett és a hozzá tartozó tartály.

www.panoramio.com

Az dél-dakotai Mitchell városának nevezetessége a képen látható épület, amely első pillantásra egy közepesen giccses, keleties stílusú palotának tűnik csupán. A neve Corn Palace, azaz Kukoricapalota, ami viszont már egyértelműen utal arra, hogy mi benne a különleges: az épület falainak dekorációja kukorica-, illetve egyéb gabonaszemekből készül.

www.ekapix.com

Az eredeti palota még 1892-ben épült, majd többször átépítették, végül 1937-re érte el végleges formáját. A kukoricafreskókat viszont évről évre cserélik rajta - kivéve azokban az években, amikor rendkívüli a szárazság. Az épület egyébként nem csupán látványosság, de aktívan használják is: koncerteket, sporteseményeket, kiállításokat rendeznek benne.

A kaliforniai San Luis Obispo városában található a Rágógumi-sikátor. A 21 méter hosszú és 4,6 méter magas sikátor falaira egyes verziók szerint két, helyi középiskola tanulói rivalizálásból kezdtek rágógumikat ragasztani a múlt század közepén. Egy másik változatban viszont úgy tartják, hogy a II. világháború után, egy végzős gimnáziumi osztály diákjai ragasztották ide az első rágókat, a sikeres érettségit ünnepelve.

http://focus.tracinglight.com

A sikátort a hetvenes évekre teljesen elborították a használt rágók, a város pedig kétszer is teljesen letakaríttatta a falakat. Hiába, ugyanis az ide zarándokolók hamarosan újból teleragasztgatták a sikátort megcsócsált rágóval, s a ragasztási kedv bizony máig sem hagyott alább. A városban tanuló diákok körében több tradíció is él a sikátorral kapcsolatban, így például a helyi diákközösségek rendszerint rágógumival felírják a falra az őket jelölő három görög betűt.

1. Bizarr turistalátványosságok világszerte
2. Virágmintás koponyákLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés