![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
A farsang farka meg a túrófánkCímkék: desszert, édesség, íz-i, recept, túró 1 hozzászólásSütöttünk már többféle fánkot itt a borsán, de a túrófánk valamiért kimaradt. Most pótoljuk hiányosságainkat, úgyis vége a farsangi szezonnak. A farsang Vízkereszttől a húsvéti böjtig tart, jó nagy télbúcsúztató ünnepség, amely ünnep szerves része a Farsangvasárnap és a Farsanghétfő, valamint a Húshagyó Kedd is. Ezek a napok zárják a farsangot és mindegyik naphoz más-más néphagyomány és gasztronómiai vonatkozás kötődik. Nem sorolnánk fel most az összeset, egy a lényeg, fánkot minden formában illik ilyenkor fogyasztani és mivel a Borsán már csak a túrófánk van soron - minden létező fánkot megsütöttünk már -, hát itt a remek alkalom, hogy pótoljuk. Tessék, mi így készítjük a túrófánkot.Hozzávalók: ![]() A fánkok közül a túrófánkot a legegyszerűbb elkészíteni, az egésznek annyi a lényege, hogy jól össze kell törni a túrót és úgy elkeverni az összes hozzávalót - no de haladjunk szépen, sorban. Az egész fánkozást azzal kezdjük, hogy a túrót szépen, akkurátusan összetörjük. Ezután semmi más dolgunk nincs, mint a hozzávalókban felsoroltakat szépen beleöntjük és jól, nagyon jól elkeverjük. Ha ez megvan, olajat forrósítunk és evőkanál segítségével a masszából kikanalazott adagot beleejtjük a zsíradékba és szép arany színűre sütjük. Nagyon hamar kész, 8-9 perc elég neki. Szűrőkanál segítségével kiszedjük a fánkokat és papírtörlőn lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat. Porcukor és sárgabarack lekvár kíséretében tálaljuk.
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc nirvana, hagymaleves, belga, tó, lakásdizájn, andalgás, abortusztilalom, stylewalkernight, képzés, város, tisztelet, meghűlés, mellbimbó, VV4, hit, csíkos, lelki, düh, újságírónő, szárnyas |