free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: tyúklábmintás ruhadarabok

Borsa         Címkék: cucckereső, divat, ruha, szoknya, tyúklábminta 1 hozzászólás

Sorozatunkban egy konkrét cuccot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal tyúklábmintás ruhadarabokat kerestünk.

Egyszer csak képzeletünkben felrémlik egy bizonyos ruhadarab, kiegészítő vagy éppen egy cipő. Menthetetlenül rákívánunk, és aztán nincs mese, nekiindulunk, és boltról-boltra járva próbáljuk meglelni fizikai valójában. Erre a szituációra épül ez a sorozatunk.

A párducmintáktól, szegecsektől és műszőrméktől roskadozó boltokban az elmúlt hetekben diszkréten, ám egyre nagyobb számban bukkantak fel a tyúklábmintás holmik. Ami pozitív fejlemény, hiszen - különösen a felsoroltakhoz képest - ez egy finomabb, nőiesebb mintázat, amely hétköznapokra és alkalmakra egyaránt viselhető, klasszikus, alkalmazkodó, ugyanakkor mégsem dögunalmas. A héten a tyúklábmintás cuccokból szemezgettünk.

Egy tyúklábmintás felsőrészt sima fekete szövetnadrággal, szoknyával vagy kosztümmel kombinálva máris kapunk egy elegáns, látványos, de mégsem kirívó szettet. Színvilágánál fogva akár a hivatali dress code-ba is belefér, de elmehetünk benne színházba, étterembe vagy családi összejövetelre is. Mondhatni Jolly Joker darab. Aki túlságosan egyhangúnak találja a fekete-fehér kombót, az piros vagy más élénk színű kikészítőkkel feldobhatja.



A bal oldali képen látható blúz mellrésznél lágy esésű, derékban viszont gumírozott, így leginkább kisebb vagy átlagos mellmérettel rendelkező, vékony derekú csajoknak előnyös. Mivel az anyaga áttetsző, ezért egy fekete csőtop vagy spagettipántos top kívánkozik alá. A jobb oldali fotón szereplő, vékony, kötött felsőrészt az egészen vékony alkatúaktól a nőiesebb formákkal rendelkezőkig bárki bevállalhatja. Ha kilógatva hordjuk, akkor laza, finoman bővülő szabásának köszönhetően jótékonyan elrejti a kisebb zsírpárnácskákat, úszógumikat. Aki viszont pont, hogy szeretné inkább kiemelni az alakját, az ezt a modellt hordhatja akár betűrve is.
Árak, lelőhelyek:
Áttetsző blúz: Zara, 13 995 forint
Kötött felsőrész: Mango, 7495 forint

Ha tyúklábmintás anyagról van szó, akkor a nadrág vs. szoknya párharcot egyértelműen a szoknya nyeri. Ez a minta ugyanis egész egyszerűen jobban mutat szoknyán, mint nadrágon. A szoknyák közül pedig elsősorban a mini tyúklábmintás változatokat ajánlanánk, lévén, hogy a minta minél nagyobb, annál inkább erősít, ami a fenék-comb vonalában a többség számára inkább kerülendő.



Szoknyafazonok tekintetében a minitől a térd alatt érőig, a csípőszoknyától a magas derekúig bármi belefér, kinek-kinek az ízlése, alkata szerint. Tyúklábmintás szoknyához célszerű egyszínű topot, garbót vagy blúzt választani, azonban ez az egy szín nem csupán a fekete vagy a fehér lehet, hanem akár a piros, sőt a pink, illetve az élénk lila vagy kék is. Ugyanez vonatkozik a kiegészítőkre és a harisnyára.
Árak, lelőhelyek:
Miniszoknya: Stradivarius, 2995 forint
Magas derekú szoknya: Zara, 8995 forint

A fekete-fehér, nagy tyúklábmintás, szűk egyberuha viseléséhez kétségkívül vékony vagy arányosan nőies testalkat szükségeltetik. Ha viszont ez adott, akkor érdemes befektetni egy ilyen vagy ehhez hasonló ruhába, ugyanis az meglepően sokoldalúan variálható. Viselhetjük magában és kardigánnal vagy blézerrel is, de vehetünk alá sima, galléros blúzt vagy akár garbót. Hordhatjuk öv nélkül és övvel, visszafogott és feltűnőbb ékszerekkel, sálkendővel, egyéb kiegészítőkkel egyaránt. A kiegészítő színek tekintetében ugyanaz mondható el, mint az előző bekezdésben: a fekete és a fehér mellett szóba jöhet a piros, a pink, az élénk lila és a kék is.    



Azoknak sem kell persze lemondaniuk a tyúklábmintás egyberuháról, akik kevésbé előnyös testalkattal rendelkeznek, éppen csak más fazonban, illetve színvilágban érdemes gondolkodniuk. Ez a finoman A vonalú, szürke-fekete, kis tyúklábmintás modell például éppen nekik való, hiszen mind a szabás, mind a minta mérete, mind pedig a sötétebb tónusú színpárosítás alkalmas arra, hogy optikailag ellensúlyozza a vastagabb derekat, pocit, úszógumikat vagy a szélesebb csípőt, feneket. Mindez ugyanakkor nem megy a nőiesség rovására. Ezt a ruhát is hordhatjuk kardigánnal és blézerrel egyaránt, és persze feldobhatjuk övvel, illetve színes kiegészítőkkel.
Árak, lelőhelyek:
Fekete-fehér mintás: Mango,  12 995 forint
Szürke-fekete mintás: Orsay, 5295 forint



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés