free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bono felesége az etikus divatért küzd

Borsa         Címkék: bono, divat, pénz, szegénység, u2 0 hozzászólás

Ugandai szegények készítik a U2 frontembere és felesége által alapított divatmárkához a pamutot. A vállalkozás egyelőre csak viszi a pénzt, de nem bánják.

Az "etikus divat" kifejezéssel ma már elég sok  márka próbál meg környezettudatos vásárlókat szerezni, sokszor azonban egyáltalán nem derül ki, hogy valójában mit is értenek ez alatt. Ali Hewson, Bono felesége komolyan hisz abban, hogy a divat által milliókat lehet kiemelni a nyomorból.

A 49 éves nő Ugandában, egy csakis terepjáróval megközelíthető, festői helyen készíttette el a Bonóval közösen alapított Edun nevű divatmárka kampányfotóit, az országnak azon a részén, amely a polgárháború és a terror miatt sokáig a világ legveszélyesebb régiói között szerepelt. A márkát azért hozták létre négy évvel ezelőtt, mert úgy gondolták, Afrikának nem pénzzel és segélyekkel lehet segíteni, hanem olyan fenntartható vállalkozásokkal, amelyek megélhetést biztosítanak a helyieknek.

Az Edun a földjeikről elűzött farmerekkel dolgozik együtt, és megbízható piacot biztosít az itt termelt pamutszövetnek. Ali Hewson abban is bízik, hogy a brand népszerűsége arra ösztönöz majd másokat, hogy kövessék a példájukat.

http://entertainment.msn.co.nz
Bono és Ali Hewson

A vállalkozás egyelőre nem nyereséges, Bonóék most még csak pumpálják a pénzt Afrika megsegítésébe, de nem kizárt, hogy ez nem lesz mindig így. A divatmárka eredetileg nem üzleti céllal indult, egy baráti ebéden azonban Bernard Arnauld, az LMVH luxus-konglomerátum tulajdonosa felajánlotta a segítségét, és megvásárolta a márka 49 százalékát.

Most már az a cél, hogy az Edun nagy márka legyen, mert minél sikeresebb, annál több embernek tud segíteni. A tervek szerint a farmereket a pamut feldolgozásához szükséges gépekkel is ellátják majd. A kérdésre, hogy miért nem az ír textiliparba fektet, Ali Hewson csak ennyit válaszolt: "Írországban is nehéz az élet, de itt még nehezebb".LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés