free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sajátélmény: Veszélyes udvariatlanság

Borsa         Címkék: férfiak, púder, sajátélmény, udvariatlanság 10 hozzászólás

Olvasónknak az udvariatlanság, kis híján a vesztét okozta. Mivel sorozatosan ilyen atrocitások érték, most teret enged a haragjának, mi pedig megmutatjuk, hogy mi történt.

Hosszú évek óra kerékpárral közlekedek a városban, de csak az idei nyári szezonban tűnt fel – lehet, hogy a nagy számok törvénye volt erre is hatással -, hogy a férfi kerékpárosok udvariatlanok, sőt versenyszellemüket kislányokkal is igyekeznek megismertetni. Ez a küzdeni vágyás, olyannyira erős bennük, hogy nem okoz problémát nekik, akár veszélybe is sodorni a másikat. 

Minden nap a budai rakparttal párhuzamosan található kerékpárúton bringázom a munkahelyemre és vissza. Egyik délután különösen sietős volt dolgom, ezért tempósan tekertem, előttem egy hímnemű kényelmesen kerekezett, gyorsítanom sem kellett, hogy megelőzzem, pontosabban kikerüljem, mert olyan lassan haladt. Néhány méter múlva észrevettem, hogy valaki nagyon teker és liheg mögöttem, hátrapillantottam, hát pont az általam imént megelőzött fickó követett eszelős tekintettel, és leelőzött. Gondoltam, hogy jól van, jól van, biztos eszébe jutott, hogy neki sietnie kell valójában, ezért belehúzott. Csalódnom kellett az elképzelésemben, ugyanis tíz métert követően emberünk újra kényelmes, városnéző tempóban bringázott, gyakorta sandítva hátra, hogy jövök-e. Megérkeztem, kicsit dühödten, mellékerekeztem, majd megkérdeztem tőle, hogy a kerékpárja – ami egy nagyon mutatós, cruiser-típusú jármű volt -, hogy a péniszének a meghosszabbítása a bringája, ezt próbálja nekem mutogatni, vagy csúnyán beletiportam az önérzetébe azzal, hogy leelőztem? Nem jött válasz, csak kínos, majd kihívó vihogás. Természetesen megint hagyta magát elkerülni, majd a következő jelzőlámpánál beért, fölényesen rám mosolygott, majd kihajtott az útra, miközben piros volt a jelzés és úgy tűnt nem jön senki, de jött. Őrületes fékcsikorgást követően nem történt tragédia, viszont én borzalmasan éreztem magam attól, hogy miattam – hiszen nekem játszotta a fejét – majdnem elüttette magát a szerencsétlen. Másnap, a déli órákban mentem a Batthyány tér és Gellért közötti kerékpárúton, ahol a járda és a bringasáv csak egy sárga vonallal van elválasztva, és bizony nagyon óvatosan kell kerekezni, hiszen ezen a szakaszon, rengeteg a sétáló turista, bámészkodó gyalogos. Egy ilyen turista góc közelébe érkeztem biciklivel, amikor láttam, hogy a két gyalogos csoportot, csak úgy tudom kikerülni, ha a közöttük képződött egy méter széles folyosóba behajtok. Négy-öt méteren át, simán mentem is a két embercsoport által alkotott átjáróban, amikor egy szembejövő férfi kerékpáros, szintén úgy gondolta, hogy nem lassít, nem áll meg, nem megy semerre, hanem ő is bejön abba a folyosóba, amit a turisták alkottak. Ennek eredménye a frontális ütközés lett, hiszen én nem akartam egy gyalogosnak sem neki menni, ezért nem ránthattam el a kormányt, amit tehettem az a satufék alkalmazása, de sajnos csak annyit értem el vele, hogy nem törtem darabokra másokat, illetve magamat, csak itt-ott – mindenhol: halántékomtól a bokámig – beütöttem a testemet. 

Hogy miért pont ezt a két történetet hoztam fel, emlékeim közül, amikor azt akartam elpanaszolni, hogy a férfiak udvariatlanok? Mert a többit, sajnos minden nő megtapasztalja a városi közlekedés, a mindennapi tevékenységek során. Ahogy egy barátnőm mondta: ‎"...nem vagyok illemtanfasiszta, inkább csak jólesik, ha olykor megjelennek a klasszikus udvariassági elemek egy-egy élethelyzetben, olyan apró finomságok ezek, amiktől a férfi férfinak, a nő nőnek érezheti magát kicsit félretéve az egyenjogúsági küzdelmeket, a bizonyítani akarást, minden újkori erőlködést." Költői a kérdés, hogy miért hagyták el magukat ennyire a pasik? Talán amiatt, mert mi nők túl kemények lettünk? Lányok, tessék hisztizni, kikérni magatoknak, hogy ne legyenek előzékenyek velünk a férfiak.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés