free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Új mellnövelő módszer: vissza a saját zsírt

Borsa         Címkék: mellnagyobbítás, módszer, műtét, szépség, zsírleszívás 0 hozzászólás

Jól hangzik, de szakemberek szerint kockázatai vannak annak az új mellnövelő módszernek, aminek a lényege, hogy saját zsírját kapja meg melleibe a páciens.

Rengeteg nő számára álomszerűen hangzik az, a már a valóságban is létező szépészeti eljárás, amely során a mellek úgy növelhetők akár egy teljes kosármérettel, hogy eközben a hason és a combokon megfogyatkozik a zsír - írja a Daily Mail. A szakértők szerint ez a beavatkozás megreformálhatja a plasztikai sebészet piacát, igaz, nagyjából hetente bukkannak fel olyan újabb eljárások, melyekről ugyanezt állítják. Ráadásul ez a beavatkozás több szakértő szerint is veszélyes.

A PIFT (Platelet Injection Fat Transfer) nevű, Amerikában kifejlesztett eljárás során - helyi érzéstelenítésben - zsírleszívással távolítanak el zsírt a páciens testéről, majd vérlemezkékkel keverik össze, végül az így kapott anyagot beinjekciózzák a mellekbe.

Az Egyesült Királyságban elsőként egy orvos testvérpár, Dr. Roberto és Dr. Maurizio Viel végezte el a beavatkozást, eddig összesen tíz nőn. Más orvosok viszont kifejezték aggodalmukat az eljárás hosszú távú hatásai miatt, ugyanis szerintük az növeli a mellrák kockázatát, vagy akár olyan elváltozásokat is okozhat, melyek elleplezik a mellben kialakuló tumorokat.

www.thelifeofluxury.com

Az első páciens, akin Angliában - tavaly decemberben - elvégezték a PIFT-et, a 25 éves Emma Harding. A fiatal nő elmondta, hogy mindig is szeretett volna nagyobb melleket, ám szilikon-implantátumot nem akart beültettetni. "Lehet, hogy nagyobb melleket akartam, de nem állt szándékomban úgy kinézni, mint Jordan" - jegyezte meg. A Viel testvérek az újfajta mellnövelő eljárást ajánlották Emmának. "Volt bennem némi bizonytalanság az eredményt és a hosszú távú hatásokat illetően, de Dr. Viel megnyugtatott, hogy nincs miért aggódnom, hiszen Amerikában már számos esetben végrehajtották a beavatkozást."

A zsír sebészi úton való áthelyezése nem teljesen új módszer. Kezdetleges formában már a 19. század végén is alkalmazták, elsősorban a mellek masztektómia utáni helyreállítására. Elméletileg a zsír tökéletes "töltőanyag", hiszen a páciens saját testéből származik, így nincs esély allergiás reakcióra. Ráadásul az anyag befecskendezéséhez vágásra sincs szükség. Az eljárás egészen a közelmúltig azonban mégsem volt igazából népszerű, az olyan kockázatok miatt, mint például, hogy a befecskendezett zsír akár maradandó deformációkat is okozhat.

http://emedicine.medscape.com

"A hagyományos zsírleszívás során a sebész egy kanüllel feldarabolja a zsírt, ami gyakran azzal jár, hogy megrepeszti a véredényeket a zsíron belül, ezzel pedig zúzódásokat, vérzést, esetleg idegkárosodást is okozhat" - magyarázta Dr. Roberto Viel. "Épp ezért mi a Vaser Lipo-t használjuk, egy olyan gépet, amely ultrahang segítségével folyékonnyá teszi a zsírt és így lehetővé válik, hogy minimális károkozás mellett távolíthassuk el a zsírsejteket."

Körülbelül 11 dl zsírra van szükség ahhoz, hogy a melleket egy kosármérettel meg lehessen növelni. A pácienstől 50 ml vért is vesznek, melyből kiválasztják az őssejteket is tartalmazó vérlemezkéket, végül összekeverik a zsírral és ezt fecskendezik be a mellekbe. A vérlemezkék lassítják a zsír felszívódását, így az eredmény akár két éven keresztül is tartós. Persze időközben azért szükség van még újabb és újabb feltöltésekre, az elsőre nyolc héttel a beavatkozás után, majd pedig hat hónaponként. Ezeket az "utántöltéseket" a delikvens lefagyasztott zsírjából végzik el. Viel doktor elmondta, hogy az allergiás reakció esélye minimális, és a befecskendezett, teljesen természetes anyag a szoptatás során sem okozhat bonyodalmakat.

http://dailymail.co.uk, www.squidoo.com,

Amikor Emma konzultációra ment Dr. Vielhez, meghatározhatta, hogy a teste mely részéről távolítsák el a szükséges zsírt. A hasát választotta, ám mivel az onnan leszívott zsír nem lett volna elegendő, így még a combjairól is eltávolítottak egy kisebb mennyiséget. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezték és két órán át tartott. "Amikor vége lett, bizonytalannak éreztem magam. Emlékszem, hogy mutattak egy zsírral teli edényt, de nem igazán fogtam fel" - mesélte Emma.

A nőnek ezután kompressziós harisnyát és sportmelltartót kellett viselnie annak érdekében, hogy azok a területek, melyeket érintett a beavatkozás, a lehető legminimálisabb mértékben dagadjanak fel. A kórházat még aznap elhagyhatta, zuhanyoznia viszont egy teljes hétig nem volt szabad. Másnap fájdalmasnak és duzzadtnak érezte a melleit, ám ez napról napra enyhült. A varratokat egy hét elteltével távolították el onnan, ahol a kanül átszúrta a bőrt. Az első hetekben úgy tűnt, hogy a beültetett anyag darabossá válik, ám most, három hónappal a beavatkozás után Emma - saját bevallása szerint - nagyon természetesnek érzi a melleit.

http://dailymail.co.uk

Jag Chana, a londoni Royal Free Hospital plasztikai sebésze azonban óvatosságra int, szerinte ugyanis azok a nők, akik emellett az eljárás mellett döntenek, kísérleti nyulak.
"Szinte biztosan bekövetkezik némi felszívódás, ami aszimmetriát okozhat a mellekben. Ennél is fontosabb azonban a mellérák kérdése" - hívta fel a figyelmet a doktor. "Aki genetikailag hajlamos a mellrákra, annál az őssejtek bejuttatása gyorsíthatja a biológiai folyamatot, sőt, akár a betegség okozója is lehet." A szakember szerint az újfajta eljárást túl korán tették elérhetővé.

Egy másik plasztikai sebész, David Ross szintén úgy véli, hogy a Viel testvérek túlságosan optimista ígéretekkel kecsegtetik a hozzájuk forduló pácienseket. "Helyreállító és esztétikai műtéteknél használtam hasonló eljárásokat. Bizonyított, hogy az áthelyezett zsírral növelhető a mellméret, ám általában csak a befecskendezett szövet 65 százaléka marad életben." Az orvos szerint a Vaser Lipo használata is aggodalomra ad okot, az ő tapasztalatai szerint ugyanis ez növeli annak kockázatát, hogy a zsír felszívódik. "Sok minden, amit a Viel testvérek ígérnek a nőknek, kipróbálatlan."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés