free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Új szerelem, új karácsony, új feladat

Borsa         Címkék: karácsony, párkapcsolat, tél, ünnep 0 hozzászólás

Ha karácsonykor visszük haza először az új kapcsolatunkat, ne "meglepetésbulival" indítsunk. Bármilyen is otthon, avassuk be a részletekbe.

Kapcsolata és embere válogatja, ki mikor viszi haza bemutatni a pasiját vagy a nőjét, de az ünnepek közeledtével nyilván napirendre kerül az entré. Friss kapcsolatok esetében, legyen az két hónapos vagy kétéves, bizony nem kis dilemma, hogy akkor már zokogó nagymamával és apa menetrendszerűen kopogtató dührohamával szemben is elég érettnek bizonyul-e a párkapcsolat - mindenesetre alig leheletnyi a különbség, hogy a választott vizitelt-e már egyszer-kétszer a famíliánál vagy tök idegen. Olyan intim miliőbe engedjük be, amellyel szemben olykor még nekünk magunknak is fenntartásaink vannak, nemhogy neki mint a családi rituáléinkban járatlan ismeretlennek.Akiknek ilyentájt békés családi forgatókönyv a jussuk, ráadásul a családtagokkal is szeretetteljes viszonyt ápolnak, azoknak nyilván kisebb feszkóval jár az egész "párostul hazamenetel". Vessünk egy pillantást azonban azokra a sorstársakra, akiknek kevésbé meleg családi fészek jutott, vagy a körülmények tekintetében akad egy s más palástolnivaló - mert még ha a szégyenpírt nem is tudjuk egészen lepúderezni, hasznára válhat a kapcsolatnak, ha az ilyen helyzetekből megcombosodva, de legalábbis emelt fővel jövünk ki. Ha úgy döntenek, itt az idő az első nagycsaládi ünneplésre, célszerű köntörfal nélkül előadni, mi a szitu otthon. Legyen az az udvari buditól a fogyatékos unokatesón át a mindig mátós apukáig bárki és bármi, ne ódzkodjunk bőséges előzetest adni, mert a kínok javát lespórolhatjuk, ha idejében tudunk - közösen is - készülni, és nem élesben kell letesztelni, hogy veszi a gyanútlan szerencsétlen az oldalunkon a legkülönfélébb akadályokat.

Nem árt például az olyan, bagatellnek tűnő ócska részleteket sem tisztázni, hol danolnak a fa alatt össznépileg, és hol zavarják le az egész szentestét három percben. Vagy hogy nem muszáj a sógorasszony főztjéből becsületből is négyszer szedni, mert mindenki tudja, hogy pocsék, ő maga is, ezért önmagában kimeríti az udvariasság fogalmát egy merőkanálnyi a borzalomból, és egy mímelt "köszönöm". Vagy hogy anya például nem nézné jó szemmel a közös alvást a nász előtt (bizony, ismerünk harminc felett is szép számmal párokat, ahol a szülők bár nem "tiltják", de nem is asszisztálnak jó szívvel az együttháláshoz), ezért még időben tisztázzuk, hogy külön szoba, külön ágy - szájhúzás és reklama nélkül.Ne féltsük a saját renoménkat vagy glóriánkat a másik szemében, még ha sokáig sikerrel is tudtunk titkolni ezt vagy azt a hinterlandból, annál is inkább, mert klasszisokkal nagyobb cikibe futunk, ha később sumákolás vagy őszintétlenség miatt vesznek elő minket - teljes joggal. Ugyanezt a kört persze "hazafelé" is érdemes lefutni, hiszen ne felejtsük: az otthoniak is kirakatba kerülnek az új szereplő által, így - akárhogy is nézzük - lőttek a családi lazaságnak, egyúttal az alsógatyában flangálásnak vagy a nyitott ajtónál pisilésnek is. "Viselkedni" kell, jelentsen ez bármit is - és ez így is, úgy is áldozat.

Azonban, ha teljes vértben indulunk neki az egész ünnepesdinek és a családlátogatásnak, és a meglepetéseket minimalizálni igyekszünk, mi sem fogunk gyomorfekélyt kapni - és a társunk sem fogja úgy érezni, cserben hagytuk, mikor nem meséltük el, hogy a tálból először mindig nagyapánk szed. Vagy, hogy az idei karácsonyt "no-budget"-ban tervezte a család, mert mindenki munka nélkül maradt, és ne készüljön ő se drága ajándékkal, mert borzasztó kínos lesz mindenkinek. Nem állítjuk, hogy könnyű farkasszemet nézni azzal, amit - esetleg - minden igyekezetünkkel titkolni próbáltunk eleddig, de ha már nagyra nyitjuk az otthon ajtaját, a szánkra sem illik lakatot tenni. Ne spóroljunk az információval - akkor inkább toljuk ki még egy évvel a közös karácsonyozást.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés