free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az agyunkra mennek unatkozó barátaink

-PészM-         Címkék: barátság, kapcsolat, munka, szabadidő, unalom 9 hozzászólás

Nem bírunk több vicces videót nézni, zsibbad az ujjunk az SMS-ektől, már a telefont sem vesszük fel, hiába. A mi bizonyítványunkba íródik így is, úgy is, hogy unalmas.

Piszlicsáré gondnak tűnhet a címben foglalt panasz, annál is inkább, mert zömmel az ellenkezője miatt bosszankodunk. A legjobb barátainkat jó, ha havonta egyszer látjuk élőben, mert három munkahelyen húznak rabigát, pasijuk, csajuk, gyerekük van, továbbképzésre járnak, nyögik a háztartást, és még magukra is próbálnának némi időt lopni - ránk maximum a maradék jut, ha egyáltalán. Szabadidő-milliomos barátok ugyan ritkán akadnak horogra, ha viszont mégis megkínál velük a sors, egy életre megtanuljuk, hogy eztán csak dolgozó elfoglaltakkal cimborálunk. Mentsen meg tőlük az ég, és mindenki mást is. Nem, egyszerűen nem bírjuk a napi hat telefont, a tizenöt e-mailt, képtelenek vagyunk kétnaponta összefutni velük egy (öt) sörre, nem érünk rá kibringázni Szentendrére délután kettőkor, és nincs időnk nonstop a fészbúkon lógni, és kacarászni a baráti kör legfrissebb posztjain. Nekik bezzeg…Az egyik egyszerűen otthon dolgozgat, a másik valami párórás állásban van, de oda is csak akkor kell bemennie, ha a főnök itthon van, a harmadik szimplán szabadúszó. Vagy éppen nincs munkája, de van pénze. Vagy az sincs. Mindegy: a kötelező napi köröket gyorsan letudva teljes lendülettel veti bele magát kapcsolati hálójának továbbszövögetésébe, és, pechünkre, ezen a hálón mi is gyakorta fennakadunk. Bár ez inkább vergődésnek volna nevezhető. Mert tényleg, ki ne szeretne monitorbámulás helyett tolni a Rómain egy jó hekket, míting helyett libegőzni vagy csak úgy bámulni a köldököt egy retrópresszó teraszán? De nekünk merőben más életstílt dobott a gép, így az elején még szabadkozva mondunk nemet, később próbáljuk éreztetni, hogy jólesik ugyan a törődés, de sajnos a mi szabadidőnket szűkebbre szabta az élet, a végére pedig marad a nettó irigységgel kombinált tompultság, ahogy kinyomjuk a telefont, ha ő hív, és minden, az utunkba akadó állásajánlatot átdobunk neki.

Mert persze hív, nem adja fel - miért is adná, hiszen jó barátok vagyunk. Ha pedig végre-valahára sikerül időt szorítanunk a találkozásra, alig bírjuk felvenni a közösen elejtett fonalat. Mert nem, nem láttuk azt a vicces videót, nem, mi nem voltunk ott a múltkor a Corvin tetején és a szekszárdi bortúrán sem mi fogtuk a fejét, amikor baj lett. Ő persze játszi könnyedséggel siklik át a problémán, sőt, végre elérkezettnek látja az időt, hogy megossza velünk az élet élésére vonatkozó iszapmély meglátásait. Valamit rosszul csinálunk (lehet), hogy mindig csak a melót hajszoljuk, közben meg elfelejtünk élni. Alig múltunk harminc, de máris a kispolgárosodás lejtőjén száguldunk szélsebesen lefelé. A Trainspotting elejéről ismerős hangon sorolja világnézetünk és életmódunk sekélyességének csalhatatlan bizonyítékait, és mire a megváltás munkájában kissé megfáradva levegőt vesz, és már jöhetne a mi szólónk a felnövésről, a felelősségről, holmi benőtt fejek lágyáról, erőnk sem marad vitába szállni vele. Rendben, mi vagyunk a lúzerek, ámen.Vitának helye amúgy sincs, önnön legmélyünkre nézve kelletlenül (egy fenét: irigykedve) igazat adunk neki: valóban édesebb lenne így az élet, úgyhogy ha vita, maximum a dolce jöhetne szóba. Másnap persze visszaállunk a gyártósor mellé rabszolgálkodni egy kicsit, de addig azért ma este még elmélázunk egy pár kurta percre, hogy mi alkatilag vagyunk egy ennél szürkébb életre predesztinálva, ő pedig szintén egy valahol nagyon messze kijelölt úton halad.

Mindegy, ilyen megértő bölcselésig tényleg ritkán jutunk el, a telefon óránként csörög, záporoznak az újabb videók, pittyegnek az SMS-ek, és zúdul ránk a káromlás, hogy mi a francot csinálunk, hogy ma sem érünk rá. Unatkozik, mondja. Aztán ha jobban utánagondolunk, annál rosszabb kevés van harminc felett - igaz, arra meg nem csak a meló orvosság.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés