free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: ünnepi sminkszerek

Borsa         Címkék: árak, cucckereső, púder, smink, ünnep 0 hozzászólás

Sorozatunkban hétről-hétre egy konkrét cuccot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal ünnepi sminkcuccokat kerestünk.

Az ünnepi sminkeknek szinte kötelező eleme a csillogás. Egyáltalán nem az a cél persze, hogy a nőtársak mellett még a karácsonyfát is túlcsillogjuk, de a selymes, szaténos fény, illetve némi csillám abszolút elfér ilyenkor az arcunkon. Épp ezért ezen a héten olyan sminkszereket kerestünk, melyekkel ízlésesen csillogó ünnepi sminkeket készíthetünk.

A csillámos szemsminkek készítésének legegyszerűbb módja, ha olyan szemhéjpúderrel dolgozunk, amelybe gyárilag belekerültek már a csillámszemcsék. Ilyen jellegű terméket meglehetősen sok márka kínálatában találhatunk, ezek közül a Bourjois Ombre a paupieres szemhéjpúder csillámos változatát mint pozitív példát emeljük ki. Az alap szemhéjpúder és a hozzáadott csillám aránya ugyanis ebben ideálisnak mondható. Felvinni, illetve viselni pedig gyakorlatilag ugyanolyan, mint a cég sima, "kis kerek tégelyes" szemhéjfestékeit.

www.bourjois.co.uk, www.maedchen.de, www.artdeco.org.uk

Akinek jól áll a tusvonal, az az ünnepi sminkjéhez használjon nyugodtan csillámtust! Ha ezen kívül a smink összes többi részét ugyanúgy készíti el, ahogy szokta, a szemet keretező, csillámos vonal akkor is alkalmi karaktert ad. A hazánkban kapható csillámtusok közül a BeYu Catwalk Eye Liner-jét ajánlanánk, ugyanis ár/érték arányban ez az egyik legkorrektebb ilyen termék. Csillámos fekete, többféle ezüst és arany, valamint kék és lila színekben kapható.

Az Art Deco Diamond Lashes elvileg a szempillák csillámosítására szolgál, s ezt  a funkcióját gyakorlatban is szépen betölti. Az ecsettel felvihető, könnyű, csillámos zselét azonban nem csak a szempillánkon alkalmazhatjuk, hanem akár a szemhéjunkra vagy a szem alá is kenhetjük.
Árak, lelőhelyek:
Bourjois Ombre a paupieres szemhéjpúder: 2200 forint, Douglas
BeYu Catwalk Eye Liner: 2590 forint, Douglas
Art Deco Diamond Lashes: 3490 forint, Douglas

A "tömény" csillámporral óvatosan kell bánni, nem csupán adagoláskor, de már a termék megválasztásakor is. Lényeges, hogy a csillám lehetőleg minél apróbb szemű és minél elegánsabb fényű legyen. Ezeknek a  kritériumoknak megfelel például a Paris Berlin La Paillette üveges glittere. A poliészter csillámport szemkörnyékre, orcára, sőt akár hajra, dekoltázsra is felvihetjük. Mértékkel persze. Az ezüst és az arany mellett tíz további színben kapható.

www.paris-berlin.ch, www.bourjois.co.uk, www.kryolan.com

Csillámok nélküli - vagy épp azokat kiegészítő - fényt adnak a szatén-, illetve selyemporok. Ezeket elsősorban szemsminkek készítéshez használjuk, illetve a megfelelő termékek - és persze árnyalatok - pirosítóként is alkalmazhatók. A parfümériákban is elérhető, ilyen jellegű sminkszerek közül leginkább a Bourjous Suivez mon Regard-ot mernénk ajánlani, mellyel látványos, gyöngyházas fényű szemsminket készíthetünk, pirosítóként viszont nem működik. Valamivel rafináltabb, kifinomultabb fényt ad a Kyrolan szaténpor. Ez ráadásul negyvennyolc (!) színben kapható, szemhéjpúderként és pirosítóként egyaránt megállja a helyét.
Árak, lelőhelyek:
Paris Berlin La Paillette glitter: 1100 forint, Sminkbolt
Bourjois Suivez mon Regard: 2500 forint, Douglas
Kryolan szaténpor: 1400 forint, Sminkbolt

Szólnunk kell persze a szájról is, hiszen a komplett sminkhez hozzátartozik a száj kifestése is. Ha szemhangsúlyos sminket készítettünk, akkor a szánkat diszkréten igazítsuk hozzá. Fényes, csillogó szemsminkek esetében használjunk finom, gyöngyházas árnyalatú szájfényt, például a Paris Berlin Ultima Gloss valamelyik világosabb árnyalatát.

www.makeupartistcenter.hu, www.meet-and-greet.ch, www.maccosmetics.com

Ha viszont a szemfestés a visszafogottabb és inkább szájhangsúlyos sminket készítenénk, akkor is csilloghatunk. Viszont a nagyszemcséjű, giccses csillámokkal feldúsított rúzsokat és szájfényeket ez esetben is kerüljük el, ezek ugyanis közönségesen gagyivá teszik a megjelenésünket. Válasszunk inkább karakteres színű, egészen apró csillámszemcséket tartalmazó, ragyogó szájfényt, például a MAC Glimmergass-t.  
Árak, lelőhelyek:
Paris Berlin L'Oultima Gloss szájfény: 2500 forint, Sminkbolt
MAC Glimmerglass szájfény: 4400 forint, MAC üzletekLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés