free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ünnepi terítés ötféleképpen

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, étkészlet, karácsony, terítés, ünnep 2 hozzászólás

A karácsonyi vacsoraasztal a klasszikusoké, a többi ünnepi étkezésnél azonban lehetünk merészebbek. Már ami a terítékeket illeti. Ünnepi terítés többféleképpen.

Az év utolsó hetében egymást érik a családi és baráti összejövetelek, melyek jó eséllyel magukban foglalnak közös étkezéseket is. Alap, hogy házigazdaként igyekszünk minél inkább kitenni magunkért a felkínált ételek és italok tekintetében. Az sem mindegy ugyanakkor, hogy ezeket miben tesszük a vendégeink elé. A következőkben teríték-ötleteket adunk az év végi ünnepi alkalmakra, a klasszikustól kezdve a szokatlanon át a merészig.

Karácsony estére, klasszikusan

A karácsony esti, családi vacsora esetében egész biztosan nem foghatunk mellé egy klasszikusan elegáns terítékkel. Az arany szín, a cirádák, a porcelán és a kristály, valamint a díszes kiegészítők beleférnek ilyenkor, a giccs azonban egyáltalán nem kötelező. Ha megnézzük például a képen látható terítéket, az minden imént felsorolt "kelléket" felvonultat, mégis visszafogott és mutatós.


Nézd meg az ünnepi terítékeket!

Az összeállítás karakterét a barokkos cirádák adják meg, melyek a tányéron, a poharakon, a gyertyatartón és a terítő mintázatában is visszaköszönnek. Terítésnél érdemes ilyen vagy ehhez hasonló összhangra törekedni: ha olyan tárgyak kerülnek az asztalra, melyekben van valamilyen közös vonás - például színben és/vagy mintázatban - azzal egységes, kifinomult összhatást érhetünk el.

Karácsony estére, a hagyományostól eltérően

Aki szeretne már karácsony este is eltérni némileg a hagyományostól, az a stílusok keverésével teheti meg ezt a legkönnyebben. Az orientális stílusú, négyszögletes tányérok nem épp megszokottak a karácsonyi asztalon, ám a megfelelő kiegészítőkkel ezekre alapozva is kreálhatunk esztétikus ünnepi terítéket.Az aranybarnába hajló sötétlila tányérokhoz ezúttal sötét színű, kristály borospoharat és - a Jolly Joker darabot - aranyszínű asztalkendőt társítottunk, ami egyértelmű ünnepélyességet ad a szettnek. Az evőeszközök és a vizespohár egyszerűsége viszont a tányérok rafinált minimalizmusát támogatja meg.

Reggelire, uzsonnára is ünnepélyesen

Ha ünnepi reggelire vagy épp egy sütizős, forraltborozós uzsonnára készülünk, a terítésnek akkor is adjuk meg a módját! Használjuk bátran itt is az ünnep legelegánsabb színét, az aranyat.A teríték, illetve az asztaldísz további színeiben megjelenő fekete és fehér klasszikus kontrasztja megfelelően kiegészíti és egyben ellenpontozza is a pazar aranyfényt.

Lazább hangulatban

A karácsony másnapján, illetve a két ünnep között, vagy épp szilveszterkor esedékes, lazább hangulatú ebédeken, vacsorákon a teríték is lehet modernebb. A Michelangelo Dávid szobrának arcmásával dísztett dizájn étkészlet pimaszságát csak még jobban kiemeli a fuksziaszínű futó, amely színében a gyertyatartóval rímel össze.További fokozásra nincs szükség, így ehhez a szetthez is egyszerű vizespoharat és evőeszközöket választottunk. Az összegész szokatlan, karakteres, de mégsem ízléstelen.

Bulivacsorákra, sokkolóan

A két ünnep közötti, illetve szilveszteri baráti összejövetelek, bulivacsorák alkalmával sokkolhatjuk vendégeinket ezzel a meglehetősen merész, rocksztáros stílusú dizájnterítékkel.A szürkés-feketés-ezüstös színvilág, a mintázatok és formák vagány, provokatív, ugyanakkor mégis elegáns összehatást adnak.

A terítékekért és a helyszínért köszönet a KARE Design bútor- és lakberendezési üzletnek!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés