free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szexre ösztökél a kamra: vágyfokozó afrodiziákumok

TrappHenci         Címkék: afrodiziákum, fűszer, hit, szex, vágyfokozó 1 hozzászólás

A testi vágyak kielégítése egyidős az emberiséggel, és azóta is arra törekszünk, hogy a szex jó legyen. Elmondjuk, hogyan fokozd a vágyaidat a gyomrodon át!

Talán Aphroditével kezdődött az egész, amikor lábnyomaiban is virágok teremtek, majd ezeket a növényeket megfőzték, felhasználták, így gerjesztve a szexuális vágyat egymásban a nők és férfiak. Az afrodiziákumnak nevezünk minden olyan anyagot, amelyről azt hallottuk, azt hisszük, hogy serkentőleg hat szexizéseinkre, jobban kívánjuk, jobban teljesítünk és növeli a kielégülésünk fokát. Csokorba szedtük azokat a táplálékokat, amelyektől - a tapasztalat alapján - elvárhatóak, hogy vágyainkat fokozzák. Vajon a táplálkozási szakértők is alátámasztják a hiedelmeket?

A Maslow-féle piramis szerint egészen kiemelt helyet foglal el a szex a szükségleteink között, nyilván sokan tapasztaljuk is ezt, és azt is, hogy nem mindig olyan, mint amire vágyódunk, ezért számtalan praktikát alkalmazunk, hogy jobbá, tökéletesebbé, hosszabbá, erőteljesebbé tegyük azokat a pillanatokat, amikor kéjesen nyögdécselhetünk. Bár a fajfenntartáshoz nem szükséges az élvezet, azért a harmadik évezred embere, inkább hajtja a gyönyört, mintsem, hogy egy röpke testmatekkal letudja a szexet. Nem kell kemikáliákhoz nyúlni, ha alkalmanként gátolva érezzük magunkat egy felszabadult együttlét kivitelezésére, elég kinyitni a kamrát, és máris találhatunk számtalan vágykeltőt. Afrodiziákumok után kutattunk, és fel is leltünk rengeteg olyat, amit bátran kipróbálhatunk

Alapozás

Minden olyan szert, anyagok, amelyek növelik a nemi vágyat afrodiziákumnak nevezünk, ezeket két csoportra osztja a szakirodalom, az egyikben a vágy-, a másikban a teljesítmény- és termékenység növelők tartoznak. A legtöbb természetes vágyfokozóról nem lehet egyértelműen bebizonyítani, hogy valóban alkalmas a fenti preferenciák hatékony befolyásolására, viszont sokak szerint maga a hit, a tudvalevőség gondolata elég az izgalomhoz. Az alkoholt és más könnyűdrogokat most nem ajánljuk, bármennyire is a természet ajándékaiként kezeljük is azokat, és tapasztaltuk már általuk a felszabadult gyönyört.

www.organicpassion.info

Gimnáziumi tanulmányaink során, irodalom órán hallhattunk először növényi ágykeltésről, Homérosz Odüsszeiájával kapcsolatban, ahol a zeller, bódító növényként érdemelt említést, miután Odüsszeusz szerelmi bűbáj "áldozatává vált". A mesés keleten a padlizsánra esküsznek, nyilván ebben szerepe van a fallikus megjelenésének is, az amerikaiak, mexikóiak szippantani szeretnek: kőrisbogárport, szárított kokacserjelevelet, vagy akár chilit. Roald Dahl Spermaakció című ponyvaregényében is a kőrisbogárpor volt az eszköz, amivel főhősünk csalótervét - miszerint híres emberek spermáit ellopja, majd jó áron értékesíti - véghezvihette. A 16. Századi, törökfürdős orgiákon beléndek magvakat gyújtottak meg, és ennek a füstje szintén ingerlően hatott a potenciálra. De hagyjuk a legendákat, nézzük, manapság mi dívik a kék tablettán és Gina-n kívül!

Eszem azt az édes szádat!

A legismertebb vágykeltő - persze ez is csak részben hiteles - a csokoládé, ami a benne lévő fenil-etil-amin tartalmának köszönheti szerepét, hiszen ez a vegyület termelődik az agyban akkor is, amikor szerelmes állapotban vagyunk. Már az ezerhatszázas évek elején jelentek meg elmarasztaló tanulmányok a kakaóbabbal kapcsolatban, amikor is a bécsi udvar megbízásából tanulmányozták a hatásukat. A kísérletező urak úgy nyilatkoztak, hogy a kakaó az ember megrontója, szenvedélyek fellobbantója. Abban az időben nem csak a kakaóról hitték el, hogy stimuláló hatású, hanem a már egyszerűnek számító burgonyáról is.

www.treehugger.com, http://aquarianeyes.files.wordpress.com

Kéjsóvár angol urak, akár egy cseléd húszévnyi bérét is hajlandóak voltak kifizetni, annak érdekében, hogy megszerezzenek egy zsák krumplit, mert a közhiedelem úgy tartotta, hogy attól lesznek mereven kéjesek. Ha már gyökér, akkor válasszunk inkább egy fallikus alakzatút, mondjuk a ginzenget, amiről már rég bebizonyosodott, hogy felpörgeti a szexizési kedvet. Itthon teában, ampullában is kapható, egy próbát inkább megér, mint a csoki, amiből megközelítően kétszáz táblányit kéne befalnunk, hogy az agyunk olyan hormont termeljen, ami kiváltja a szerelem érzéséhez hasonlót.

A tudomány szerint

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének a kiadványa szerint, mai táplálkozástudományi ismeretek és fejlett kutatási módszerek segítségével viszonylag könnyen kimutatható, hogy van-e alapja a több évezrede létező hiedelmeknek, babonáknak. Az egészséges szexuális étvágyhoz szükség van a szexuális működést befolyásoló hormonok és szervrendszerek, az érrendszer, az emésztőrendszer, az idegrendszer kiegyensúlyozott, egészséges működésére, valamint a lelki egészségre, lelki harmóniára. Az tudományosan már régóta bizonyított, hogy a szexuális élet nagyrészt a hormonok működésének függvénye, amelyek fehérjékből (aminosavakból) épülnek fel.

www.thebigteas.com, www.healthyfellow.com

Éppen ezért olyan táplálkozással, amelyben tudatosan figyelnek az elfogyasztott ételek megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje-összetételélre, a meghatározó hormonok működése, így a szexuális aktivitás is fokozható. Ezért tulajdonítanak vágyserkentő hatást a különféle tengeri halaknak, osztrigának, kaviárnak, homárnak, sajtoknak, bizonyos csonthéjasoknak (dió, mogyoró, mandula), tejtermékeknek, tojásnak.

Kamraajtó nyílj ki!

És akkor lássuk azokat a fűszereket, ételeket, amelyek a legnagyobb valószínűség szerint pozitívan befolyásolják a libidónkat! Az ánizs a keleti ételek legismertebb íze, amely ital formájában használható vágykeltőként. Az olasz tészták elengedhetetlen fűszere a bazsalikom, ami szintén italban, bazsalikom teában jelenik meg a tudomány szerint afrodiziákumként. A legbrutálisabb fűszernövény a chili, ami erejével bizsergeti a nyálkahártyánkat, legyen az bárhol is… Erős és finoman édeskés, íze tüzes, ez a szegfűszeg, amit olaj vagy fűszer formájában fogyasztva élénkítő hatással bír. A gyömbér gyökerét fogyasztva szintén megtapasztalhatjuk, hogy a szokásosnál huncutabbak vagyunk, de ha mégsem lenne elég ennek a csodanövénynek a hatása, akkor ott a karmadon, a kurkuma, és a koriander, hogy csak a K-betűs afrodiziákumokat soroljuk hirtelen.

http://cookingfornookie.files.wordpress.com, http://virtuallyvegan.com, www.4us2be.com, www.ifood.tv

Ha édességgel kínáljuk a kedvesünket, ráadásul azzal a céllal, hogy felizgassuk, akkor egy egyszerű fahéjas-vanilliás palacsinta is megteszi, hiszen mindkettő klasszikus stimuláló szer. Felpezsdíti a vérünket a babérlevél is, amit csak kis mennyiségben szabad használni, ugyanis túladagolása transzba ejthet minket, és szex közben azért nem árt - még, ha módosultan is -, de tudatunknál lenni.

Gyakorlatilag minden lehet afrodiziákum, ami az egészségünket szolgálja, és jól esik testünknek, lelkünknek, javítja közérzetünket, ellazít és örömünket leljük benne. A lényeg, hogy legyünk jók testben, lélekben, de elsősorban fejben, így elég, ha elhisszük, hogy a sáfrány szálait fogyasztva begerjedünk, mert akkor meg is történik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés