free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A férfiak nehezebben viselik a válást

Borsa         Címkék: kishír, púder, szakítás, válás 1 hozzászólás

Mi, nők könnyebben átvészeljük a válást, mint a férfiak. A múlt helyett a jövőre, a karrierünkre és a barátainkra összpontosítunk.

Sok olyan esetről hallhatunk, illetve a környezetünkben is gyakran előfordul, hogy egy nő válás vagy szakítás után "újrafelfedezi" önmagát, edzőterembe kezd járni, új frizurát csináltat és egyáltalán új életvitelbe kezd, ami egy felmérés szerint tipikus női válaszreakció, a férfiak azonban már nem ilyen szerencsések. Egy angol felmérés szerint a férfiak sokkal inkább hajlamosak elhagyni magukat és a szakítás utáni talpraállás is hosszabb időt vesz igénybe. A megkérdezettek fele egy évvel a válás után még mindig nagyon magányosnak tartja magát, míg a nőknek csak a harmada jár hasonló cipőben. Pszichológusok szerint ennek az az oka, hogy a nők könnyebben fejezik ki az érzéseiket, ezáltal könnyebben túl is jutnak a negatívumokon - ráadásul a szélesebb baráti kör is a segítségükre van -, ezzel szemben a férfiak inkább magukban rágódnak.



Mindez azt is magában hordozza, hogy egyre több nő kezdeményezi a válást, 1997 és 2007 között 30 százalékkal megnőtt az olyan válások száma, amelyet hosszú távú házasságokból kilépő, középkorú nők kezdeményeztek. "Készen álltam arra, hogy új életet kezdjek, míg a férjem boldogtalanul is folytatta volna, csak maradjon minden a megszokott mederben."


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés