free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Divatos a válltömés, de nem mindegy hogyan viseled

MEV         Címkék: divat, ruha, tavasz, trend, válltömés 10 hozzászólás

Divat a válltömés, sokan is hordják, de nem mindenkinek áll jól. Éppen ezért szeretnénk tippeket adni a válltöméses cuccok viseléséhez, többféle stílusban.

Az 1930-as években kezdett divatelemmé avanzsálni, a 80-as években élte reneszánszát. Azóta folyamatosan lehetett és lehet vele találkozni a trendekben, hol erőteljesebben, hol inkább visszafogottabb változatában. Újra visszagyűrűzve a divatba a 2009-es év őszi/téli, tavasz/nyári és a 2010-es őszi/téli kollekciókban láthattuk, de a csúcspontját a divat világában - a trend előrejelzéseiből kikövetkeztetve - ebben az évben fogja elérni.

Válltömés típusok

A tavaszi/nyári szezonban senki sem hibázhat, ha beújít magának egy-egy különlegesebb válltöméssel rendelkező felsőrészt. Természetesen a testalkat típusokat nem szabad figyelmen kívül hagyni, vagyis itt jobban oda kell figyelni ki és hogyan viselheti. Ez egy "kétpólusú" divatelem, és a testarányait nagyon előnyőssé teheti, javíthatja, de "tragikus" alakokat is létrehozhat. Megkülönböztetünk vékonyabb, vastagabb szivacsból, és a ruha anyagaihoz passzoló anyagokból készülteket is és ma már rögzítik az anyaghoz - akár a színoldalára is a ruhának -, nem úgy, mint a 80-as években, akkor biztosító tűvel illesztették a felsőrészhez. Típusaiban lehet, egyenes, csapott, raglán, lekerekített, felfelé tartó, szögletes, kicsi stb.


Nézd meg a válltöméses szetteket!

A szezonban megjelentek a különböző díszítésekkel készült modellek, láncokkal, szegecsekkel vagy bármilyen színű gyönggyel kirakottak is. Ha ilyen ruhát vagy felsőrészt viselünk, ahol külön díszítettek, amelyek már magukban is hangsúlyozzák az öltözetet, akkor semmiképp ne vegyünk külön nagyobb kiegészítőt hozzá (például nyakláncot, hosszú fülbevalót). Egy karkötő, apró fülbevaló megengedett mindössze.

Akiknek előnyös a válltömés

Körte testalkattal rendelkezőknek, mivel a csípő itt szélesebb, vállak keskenyebbek, ezért jól mutathat egy nem túl nagy, nem túl extra válltömés, amely egyensúlyba hozza a test arányait. A "homokóra" az ideális arányokkal rendelkezik, tehát bármilyen formájú válltömés jó választás lehet, persze alkalomtól függően. Létezik ejtettebb vállal rendelkező alkat is, itt előnyösebb egy visszafogottabb egyenes válltömés. A nyúlánk, karcsú alkatnak szinte minden típus hordható, és jól is áll.

Akiknek előnytelen

A  teltkarcsú (galamb) alkatúak csak erősítik az amúgy is hangsúlyos felsőtestüket, tehát nem ajánlott a viselete. A egyenes - fiús alkat -, azon belül a fordított háromszög (széles, csontos váll, keskeny csípő),  semmiképp se viseljen az amúgy is széles vállához erőteljesebb vállú felsőrészt.  

Szettek-válltömések típusai:

A városi romantikus  

A fekete egyenes válltömésű "boyfriend" típusú blézer szinte minden alkattípusnak megfelelő. Könnyű vele kombinálni a ruhadarabokat, kiegészítőket, mert a tekintet nem erre fókuszál elsősorban, ezért összhatásában ez a válltömés javítja az arányokat. Pont annyira "láthatatlan", hogy egy jobb tartást kölcsönöz a viselőjének. Vastagabb karral rendelkezők ne erőltessék az ilyen kis válltöméssel rendelkező, vékony anyagú felsőket, mert hangsúlyossá tehetik azt, ami nem előnyös számukra.

Blézer - C&A, blúz - Sinequanone, sál - C&A, napszemüveg - C&A, leggings - a stylist sajátja, cipő - BronxEgy alapszínű, fiús blézer mindig jól kombinálható: egy csinos magas sarkúval elgánsabb, egy lapos balerinával hétköznapibb stílust tudunk kialakítani. Az alacsonyabbaknak, teltebbeknek  a magas sarkú változatot ajánljuk, és hozzá sálat, amit - körbetekerés nélkül - hagyjuk kétoldalt lelógni, mert így egy függőleges vonalvezetést fogunk kapni, ami optikailag nyújtja az alakot. A hosszabb méretekkel megáldottak, persze simán köthetnek masnit a nyakukba.
   
A party "csodaországban"

Bulisabb alkalmakra egy csípő alá érő, hosszított, kisebb válltöméssel rendelkező felsőt ajánlunk. Mivel a felső vékony anyaga láttatni engedi a válltömés típusát, egyedibb megjelenést kölcsönöz mint a többi átlagos, válltömés nélküli felső. Emiatt és a hosszú felső beige színe miatt is, kizárólag vékony karú lányoknak ajánlott.

Felső - Sinequanone, fekete leggings - Tally Weijl, cipő - Paco Gil, táska - Orsay, karkötő - a stylist sajátjaA buliszerkó hangulathoz - és a válltöméses felsőhöz - illik a bőrhatású szárral kiegészült fekete leggings, amely hagyja érvényesülni a díszített felsőrészt. A lakk, terrakotta színű magas sarkú és a kígyómintás táska nem vonja fel a figyelmet, de harmonizál a szereléssel, a tehénszőrből készült karkötő csak egy kis plusz a szetthez.

A városi katonás

A szögletes válltömés leginkább a hétköznapi,  katonásabb megjelenéshez párosítható, ez a típusú vállkiemelés még inkább hangsúlyozza a stílus adta szigorúságot. Merészeknek ajánlott például ez a szabásában egyszerű blézer, aminek a válltömésére aranyozott flitterekkel, szalagokkal, ezüst lánccal összerakott díszítményt applikáltak, ami szinte ékszerként is funkcionál.

Blézer, short, blúz - Sinequanone, táska - Orsay, szemüveg - C&A, karkötő - Tally Weijl, cipő - Paco GilA többi ruhadarabnak visszafogottabbnak kell lennie, különben a hangsúly elvész a blézerről - márpedig ugye azért veszünk fel egy ilyen különleges darabot, hogy ez legyen a középpont az öltözetben. Kiegészítőt is óvatosan válasszunk hozzá: az ezüstlánccal kombinált nádtáska, a terrakotta színű magas sarkú, az állatmintát idéző műanyag karkötő és barna napszemüveg pont elég, és harmonizál a visszafogott föld színekkel. A nyúlánk, a vékony, a homokóra és még az enyhébb körte testalkattípus is bátran viselheti, de az alma, galamb és teltebb alkattal rendelkezők vigyázzanak ennek a blézernek a megvásárlásával.

Az elegáns

A fehér kevert-gyapjú dobozkabátka karakteres, felfelé tartó válltöméseket kapott, így az eleganciát, konzervativizmust még inkább előtérbe helyezi. Azoknak ajánljuk ezt a blézert, akik szeretik az  alapdarabokat, mert a kabát fehér színét és az anyagát nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Ez a kabátka az egész öltözetet uralja, úgyhogy nem is kell túlkombinálni a hozzátartozó ruhadarabokat (sötét szövetnadrág, sötét blúz). Így lesz az egész egyszerű és mégis elegáns.

Dobozkabátka, ing, nadrág - Sinequanone, táska-Orsay, szemüveg - C&A, nyaklánc - a stylist sajátja, cipő - Paco GilA szetthez többsoros nyaklánc dukál, a cipő is visszafogottabb: egy bőr, masnis, kényelmes magas sarkú remekül illik hozzá, de nem ajánlott lapos sarkúval viselni, mert az öltözet elveszíti nőies karakterét. A steppelt kézitáska és napszemüveg azonban elengedhetetlen a megjelenéshez. A váll pont annyira karakteres, hogy a vékonyabb és az enyhén teltebb alkatúak is viselhetik (de kizárólag sötét blúz és nadrág kombinációval).

A laza, matrózos

Ez a laza szett egyáltalán nem lenne különleges, ha nem ezt a válltöméses pólót választottuk volna felsőként. A legjobb tavaszi összeállítás: egyszerű, de figyelemfelkeltő, hiszen a tekintet rögtön a láncokkal és flitterekkel kreált, lekerekített válltömésen akad meg.

Póló, farmershort - Sinequanone, szemüveg - C&A, cipő - SugarKizárólag vékony, nyúlánk testalkattal rendelkezőknek ajánljuk, mert egyszerre hangsúlyos a vízszintes csíkozás és kiemelt vállrész, ez az elosztás pedig szélesíti, erősíti az amúgy vékonyabb felsőtestet is, nemhogy a teltebbet. A "casuel" stílus hangsúlyozható egy egyszerű, visszahajtott szárú farmersorttal. A fehér napszemüveg és a kék-fehér csíkos tengerészmokaszin a maximum, de elmaradhatatlan kiegészítő.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés