free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Vámpírlakosztályok nyíltak egy budapesti hotelben

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, hotel, musical, vámpír, vámpírokbálja 2 hozzászólás

Megnéztük azokat a vámpírlakosztályokat, amelyeket egy budapesti butikhotelben bérelhet ki bárki. Koporsó nincs, a lakosztályok pedig szépek.

Ilyen világméretű vámpírmániától sújtott időkben voltaképpen nincs abban semmi meglepő, hogy vámpírlakosztályok nyíltak egy budapesti szállodában. A megnyitón jártunk, ahol a nappali időpont ellenére kifejezetten éber vámpírokkal találkoztunk. A lakosztályok egyébként igen csinosak, és sehol egy koporsó…

Konkrét vámpírok

A helyszín a Nagykörúttól néhány lépésnyire található Soho Boutique Hotel. Az ihletadók pedig nem csak úgy, általában véve a vámpírok, hanem két konkrét vámpír: Krolock gróf és a fia, Herbert, akik Roman Polanski Vámpírok bálja című filmjének, illetve az abból készült musicalnek a hősei. A darabot Budapesten, a PS Produkció gondozásában 2007 óta játsszák, a két most megnyílt vámpír-suite pedig stílusában, hangulatában ehhez a hazai változathoz - a színházban Kentaur által megalkotott díszletekhez és jelmezekhez - igazodik. A lakosztályokat a Kare Design bútoraival, kiegészítőivel rendezték be. A cég szintén nem ma kezdte a vámpírosdit, hiszen a Vámpírok bálja szériák idejére kezdettől fogva az ő termékeikkel "vámpírosítják" a játszóhelyként funkcionáló Magyar Színház iszonyatos szocreál épületének előterét. Reprezentatív megközelítésben tehát: a vámpírlakosztályok gyakorlatilag a kultúra, az idegenforgalom és a dizájn találkozásának tekinthetők.A megnyitó december 7-én, hétfőn - nem épp vámpírbarát időpontban - délután kettőkor zajlott a hotel halljában, a sajtó, a legelszántabb Vámpaírok bálja-fanok, valamint néhány, a szállását épp elhagyni vagy megközelíteni igyekvő szállóvendég jelenlétében. Héni Zsolt igazgató, Landwehr Klára ügyvezető, Dr. Póka Júlia executive producer áradozott a projektről, épp úgy, ahogy az ilyenkor elvárható. Miután mindenki mindenkit kellőképp szembedicsért, nyolcas csoportokban vittek fel minket a negyedikre, megnézni a két vámpír suite-ot. A lakosztályokba erre a délutánra beköltöztek maguk a vámpírok is. A musical első szereposztásában Krolockot megformáló Egyházi Géza és a Herbertet alakító Pirgel Dávid emelték személyes jelenlétükkel az esemény glamúros fényét. Róluk egyébként a musical törzsközönségének szemében sem isten, sem ember, sem sminklemosó le nem mossa a vámpír-karaktert. És ezúttal sem tűnt úgy, mintha ők ezt különösebben bánnák.

A fekete, a lila és a magyarázat

Mindkét vámpír suite-ra jellemző a dizájn-barokk elegancia, egyfajta merész romantika és explicit arisztokratikusság. Szembetűnő viszont a két lakosztály eltérő atmoszférája: míg a Krolock suite sötét tónusú, komor és maszkulin, addig a Herbert suite bohém, csilli-villi és feminin. A filmet, illetve a musicalt ismerőknek bizonyára nem kell magyarázni a különbség okát, akiknek viszont eddig kimaradt a Vámpírok bálja, azoknak kifejtenénk…Tehát. Krolock egy klasszikus, szűzleányokat csábítgató, karizmatikusan férfias vámpírgróf. A karakter személyiségjegyeit abszolút hitelesen adja vissza a róla elnevezett lakosztály is: az éjszaka és a lélek feketesége, a vér és az érzékiség vöröse, a távolságtartás ezüstje mutatja meg magát a berendezési tárgyakon. A másik lakosztály ihletőjét, Herbertet viszont hidegen hagyják a szűzleányok ütőerei és egyéb porcikái, ő ugyanis meleg vámpír. Egy fiúnak született, hisztis grófkisasszony és egy díva klasszul eltalált elegye, valahol a cukiság és az elvetemültség határmezsgyéjén. Külsejében is eltér a vámpírok többségétől, ugyanis fekete helyett ő lilában jár és platinaszőke hajat visel.Mindez pedig magyarázza a Herbert suite dizájnját is, ahol - vámpírlakosztály ide vagy oda - a fekete szín csak jelzésértékkel van jelen, helyette a lila, az arany és a fehér a meghatározó. A helyiségben távolról sincs kriptahangulat, sokkal inkább olyan az egész, mint egy budoár. Mellesleg, ha jelen sorok - a pozitív giccsre bevallottan fogékony - írója a két lakosztály berendezési tárgyai közül bármit választhatna ajándékba, akkor bizonyosan a Herbert suite aranyfotelét kérné. A kívánságlista második helyén, holtversenyben, ugyaninnen a franciaágy és az arany komód…Vámpírlakosztályban éjszakázni minden bizonnyal a vérbeli vámpír-fanok számára lesz - vagy lenne - a legnagyobb szám. Ugyanakkor, ha valaki esetleg úgy száll majd meg valamelyik lakosztályban, hogy annak ihletőjéről nincs különösebb fogalma - mint ahogy arról sem, hogy ezzel mit veszít - még akkor is korrekt dizájnélményt kap.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés