free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szaporodási képességünk öltözködésünkre is kihat

Borsa         Címkék: kirakat, nők, peteérés, vásárlás 3 hozzászólás

Utólag evidensnek bizonyul az az állítás, miszerint a nők szexibb ruhákat vásárolnak peteérésük alatt, mint egyéként. Izgalmas kutatásba botlottunk.

A nők vágya arra, hogy termékenységük csúcsán akaratlanul is megjelenésüket szebbé, szexisebbé varázsoló árukat vásároljanak, abból a vetélkedésből fakad, hogy felülkerekedjenek nőtársaikon - mondta Kristina Durante, a Minnesotai Egyetem egyik doktorandusza. „Ha egy nő vonzóbbnak tűnik vetélytársainál, nagyobb a valószínűsége annak, hogy elkel.” Kihívóbb ruhákat vásárolnak a nők - egy amerikai egyetemi kutatás szerint -, peteérés idején.  A Minnesotai Egyetem kutatói úgy vélik, az eredmények befolyásolhatják, hogy a megjelenéshez kapcsolódó termékeket miként vezetik be a piacon.A szakemberek megfigyelték, hogy az ovuláló nők „szexisebb" ruhákat és kiegészítőket választanak maguknak. A kutatásban részt vevő alanyoknak velük egy környéken élő, vonzó nők fényképét, majd olyanok fotóját mutatták meg, akik kevésbé voltak vonzók, ráadásul jóval messzebb is éltek, tehát nem jelentettek „fenyegetést". Azok, akik épp nem ovuláltak, vegyesen válogattak a képek közül, de a peteérés idején lévők öntudatlanul is a vonzóbb megjelenésű nőkre mutattak mintaként. A peteérés alatti vágy a vonzó külsőre azt a célt szolgálja, hogy a nők a legjobb partnerre tegyenek szert - magyarázta Durante, hozzáfűzve: ehhez a környezetükben élő vetélytársak legyőzésére van szükség. 

A felmérés a piackutatóknak is érdekes tanulságokkal szolgál: az eredmények arra utalnak, hogy a nőknél befolyással van a peteérés időszaka a vásárlási szokásokra. "Havonta öt-hat nap erejéig a nők különösen nagy eséllyel vásárolnak olyan termékeket és szolgáltatásokat, amelyek fokozzák vonzerejüket" - fejtette ki a kutató.

mtiLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés