free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A vastag szájú nők fiatalabbaknak tűnnek

Borsa         Címkék: ajak, botox, életkor, kutatás, száj 0 hozzászólás

A kutatók szerint az Angelina Jolie-éhoz hasonló, vastag száj jelentheti a kulcsát a fiatalos megjelenésnek. Persze, a vékony szájúak meg húzzák le magukat…

Azt mondják, az ember arca sohasem hazudik. Azonban ha mégiscsak le akarod tagadni a korodat, akkor az ajkaid bizony sokat segíthetnek, legalábbis akkor, ha kellően teltek és feszesek, ugyanis egy friss tanulmány szerint a vastag szájú nők fiatalabbnak tűnnek - írja a Daily Mail.

www.bable.com, http://scarlettjohanssonpictures.com

Amikor egy nő ráncosodni kezd és már a haja is ritkul, a méhcsípte ajak akkor is csodákat tesz a külsejével - állítja a tanulmány. A kutatók szerint az Angelina Jolie-éhoz vagy Scarlett Johanssonéhoz hasonló, vastag száj jelentheti a kulcsát a fiatalos megjelenésnek. "Amikor olyan embereket vizsgáltunk, akik a koruknál fiatalabbnak látszanak, rádöbbentünk, hogy mennyire különböznek az ajkaik" - magyarázta David Gunn, az egyik kutató, aki részt vett a tanulmány elkészítésében. "Ez egy olyan vonás, amely genetikailag erősen meghatározott és viszonylag könnyű mérni."

A tudósok 102 pár, 59 és 81 év közötti, fehérbőrű, holland, női ikerpár, valamint 162 egyéni, 45 és 75 év közötti, fehérbőrű, brit nő arcát elemezték. Megállapították, hogy a ráncokat, a májfoltokat, illetve a napsugárzás okozta károsodásokat a környezeti és a genetikai tényezők egyaránt befolyásolják, azonban a haj őszülését, a hajvonal visszahúzódását és az ajkak teltségét csak a genetikai tényezők határozzák meg.Bár a gyerekek szája gyakran túlságosan is vastagnak tűnik az arcuk méretéhez képest, mégis, az ajkak csak fiatal felnőttkorban érik el teljes teltségüket. 30-40 évesen aztán sok embernél zsugorodni kezdenek, ez pedig öregíti az arcot. A kutatók rájöttek, hogy a 60 év feletti nőknél nagy eltérések tapasztalhatók ajakvastagságban. A legvékonyabb száj rózsaszín része mindössze 3 milliméter volt a felső ajak felső vonalától az alsó ajak alsó vonaláig, a legvastagabb ajkú vizsgált alanynál viszont ugyanez 22 milliméter.

Ez a felfedezés persze arra inspirálhatja a nőket, hogy valamilyen módon növelni akarják ajkaik teltségét. Bár a plasztikai beavatkozások, illetve a botox hatásos módszerek lehetnek erre, a szakértők véleménye megoszlik arról, hogy az eredmény mennyire meggyőző. A szilikon implantátumoknak vagy épp a kollagénnek ugyanis rengeteg hátránya van. Példaként említhető Leslie Ash angol színésznő, aki egy elrontott ajakfeltöltés miatt hosszú távú károkat és megaláztatásokat szenvedett el, mind fizikailag, mind pedig emberileg.

www.dailymail.co.uk

Gunn szerint a keskeny szájú, középkorú vagy idős nők esetében az ajakfeltöltésnek  nincs túl sok értelme, mi több, inkább árt, mint használ. "Furcsán fog kinézni, mert nem illik egy ráncos arc szerkezetéhez."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés