free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Végtagok nélkül úszta át a La Manche csatornát

Borsa         Címkék: amputáció, kultúrtripp, sárközy, úszás 0 hozzászólás

Kezek és lábak nélkül úszta át a La Manche csatornát egy francia férfi, aki másfél évtizede veszítette el a végtagjait, egy balesetben. Ennek ellenére életkedve töretlen.

A francia Philippe Croizon, aki egy 1994-es elektromos balesetnek köszönhetően elvesztette mindkét kezét és lábát, tegnap sikeresen, tizennégy óra alatt teljesítette az La Manche csatorna átúszását, arcához erősített búvár légzőcsővel és néhány speciálisan tervezett protézissel. Croizon két éve heti harminc órát edzett az attrakcióra, és abban a reményben indult el, hogy körülbelül huszonnégy óra alatt lesz képes teljesíteni a távot. Ehhez képest a huszonegy mérföldes "utat" az angol Folkstone és a francia Wissant között csak kicsivel több, mint fél nap alatt úszta le. 


1994-ben Croizon vas- és fémszerkezetek szerelésével foglalkozott, így kereste a kenyerét, míg egy nap, mikor felmászott a saját háza tetejére, beleakadt a közeli villanyvezetékbe. Az életveszélyes sérülései miatt le kellett amputálni mind a két kezét és lábait is. Szerencsére ez az eset, még ha végtagjaitól meg is fosztotta, Croizon életkedvét nem vette el. 

Sőt, a neve hamarosan megtalálható lesz a csatornaátúszó rekorderek hivatalos listáján. A csatorna átúszása még az egészséges embereknek is kihívás, ezért nagy szó, hogy Philip Croizon kezek és lábak nélkül vágott neki a nagy útnak. 1994-es balesete után 2004-ben Croizon még ott tartott, hogy nem tudott leúszni két uszodahosszt, de a sok gyakorlás után bízott benne, hogy ő lesz az első végtagok nélküli ember, aki átússza a csatornát. Sikerült! Croizon többezer rajongója között ott van Nicolas Sárközy is, aki a nagy nap előtt támogató levelet is küldött az úszónak.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés