free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csokis vérfagyi és herecsipsz

Borsa         Címkék: agy, főzés, here, hús, íz-i 7 hozzászólás

A bizarr receptektől sem riad vissza Jennifer McLagan. Arra buzdít, hogy ne dobjuk ki az állatok egyetlen részét sem, a here, a vér és a fej is felhasználható.

Jennifer McLagan nem akarta sokkolni új könyvével az olvasókat (Furcsa falatok: Hogyan főzzük meg az állat többi részét), mégis sikerült neki. A szakácskönyv első receptje a 'Fejsajt a hitetleneknek' nevet viseli, és részletesen elmagyarázza, hogyan szabaduljunk meg egy malac fejének minden apró szőrétől, hogy aztán sósvízbe mártva megfőzzük azt a lábaival együtt. Hasonló nyugalommal ír a rántott agyról, csokis vérfagyiról és a herecsipszről is, amivel leginkább a húsimádók szívéhez szól, akik úgy gondolják, az állatot megtiszteljük azzal, hogy ha már megöltük, legalább teljes terjedelmében el is fogyasztjuk.



"100 évvel ezelőtt semmi furcsa nem volt ezen testrészek fogyasztásában. Aztán jöttek a szupermarketek, és kiszorították a hentesüzleteket; manapság már nem látjuk mi történik az állatokkal, sokan nem szeretik a húst a halott állattal azonosítani" - magyarázta McLagan.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés