free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A férfi, aki tetszik nekünk

Borsa         Címkék: férfi, hímtag, kapcsolat, 6 hozzászólás

Összeszedtük azokat a külső jegyeket, amelyek a legjobban ösztökélnek minket arra, hogy csábos pillantásokat vessünk egy hímre.

Ha feltesszük azt a kérdést nőtársainknak vagy saját magunknak, hogy mi az, amit vonzónak találunk egy férfiban, özönlenek a válaszok: eres karok, szépen kidolgozott tricepsz, tar koponya, göndör haj, négyzetes álcsúcs. Gyakorlatilag ahány embertől kérdezünk, megközelítőleg annyiféle választ kapunk. Ezen senki nem lepődik meg, hiszen ízlésünk különböző. Viszont, ha azt mondom, hogy vannak olyan jellemzők, amelyekre minden nő fantáziája beindul, akkor sokan kételkedhetnek. Az evolúcióban gyökerezik minden, ami a férfi és nő vonzalmának az okát kialakítja.Az elmúlt évmilliók során mindkét nemben kialakultak azok a nagyon érzékeny radarok, amelyek egy szempillantás alatt eldöntik, hogy a másik fél vonzó-e evolúciós szempontból. Aki jó géneket ígér a külsejével, annak nyert ügye van, ha hódítani akar. A nők megérzik, ha egy férfinak magas a tesztoszteron szintje, ami előfeltételezi bennük – ösztönösen -, hogy szaporításra képesek, meg tudják védeni a családot, amelyet majd létrehoznak közösen. Természetesen ezek nagyon ritkán tudatosuló megérzések, csak észreveszünk egy széles járomcsontot, kiemelkedő arcélt, széles vállat, keskeny csípőt és máris végünk van, de nem gondoljuk sosem azt: „Nahát, micsoda génállomány, ide vele!” Szendi Gábor, evolucionista pszichológus szerint pontos arányokkal leírható a vonzó férfi, elegendő lemérni a vállakat, a csípőt és, ha az arány 0,85, akkor tökéletes alkati adottságokkal rendelkező férfival van dolgunk.

Nekünk, nőknek a legfontosabb a szimmetria megléte. Igen nagy az evolúciós jelentsége ennek az opciónak, azt előfeltételezi ugyanis bennünk, hogy vágyott férfinkre nem hatottak a káros környezeti hatások, tehát erős és stabil fejlődésen ment át a génállománya. Az arc szimmetriájának a jelentőségét kutatta az a csoport is, akik férfiakat vizsgáltak, a testük, arcuk szimmetriája alapján két csoportra osztották őket, majd megkérték őket, hogy három éjszakán át aludjanak ugyanabban a pólóban, és ne használjanak dezodort, parfümöt. Mivel szexuális izgatót, feromont termelt a testük ez a ruhájukon is érződött, amiben aludtak, majd megkértek nőket, hogy határozzák meg, hogy melyik a legvonzóbb illatú férfi a textilek alapján. A szimmetrikus vonásokkal rendelkező férfiak által viselt ruhadarabok illata vonzóbb volt a nők számára, főleg abban az időszakban, amikor a ciklusuk alapján termékeny időszakban voltak.

Kitalálhatunk mindenféle ideált magunknak, hogy milyen típus legyen, barna legyen, szőke, cserzett bőrű, kopasz, szőrös, izmos, mackós, az evolúciót, annak hatását a párválasztásra befolyásolni nem tudjuk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés