free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sokan felismerték a vörös rúzsban rejlő erőt

Borsa         Címkék: divat, rúzs, smink, szépség, vörös 8 hozzászólás

A tervezők ebben a szezonban újra elővették a vörös rúzst. Nem kell tőle tartani, a titok, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb árnyalatát. Aztán nincs visszaút.

Vörös. Miért is festenéd az ajkaidat bármilyen más színre? Történelmi személyiségek, dívák és rocksztárok ismerték fel a vörös rúzsban rejlő erőt. A Guardian cikke.

Kleopátrától Alexander McQueenig

Már Kleopátra is a vörös szín mellett tette le a voksát. Összemorzsolt bogarakból készült vörös festékkel festette az ajkait. Vagy gondoljunk I. Erzsébet angol királynő jellegzetes, maszkszerű arcára. Fehér bőrét és vörös ajkait ezrek próbálták utánozni, a XVI. században szépségideálnak számított. A vörös rúzs és a magabiztosság a második világháború idején, Elisabeth Arden hazafias Victory Red kampányának köszönhetően forrt össze. Majd Audrey Hepburn és Marilyn Monroe, később Robert Smith is előszeretettel viselte.

http://en.wikipedia.org, www.theinsider.com

A tervezők úgy döntöttek, ebben a szezonban újból előveszik a vörös rúzst. Armanitól Lanvinig, a Dolce & Gabbanától Jean Paul Gaultier-ig tele voltak a kifutók vörösre rúzsozott ajkú modellekkel. A legfeltűnőbbre azonban minden kétséget kizáróan - az eleve nem épp a visszafogottságáról híres - Alexander McQueen modelljeinek túlméretezett, bohócokéra emlékeztető vörös ajkai sikeredtek.  

Magad miatt

Az antropológusok előszeretettel vonnak párhuzamot a rúzsozott száj és a szeméremajkak között, azt bizonygatva, hogy a vörös rúzs a termékenységet hivatott jelképezni. Én azonban ebben nem vagyok biztos, inkább azt gondolom, hogy a vörös rúzst elsősorban saját magad miatt teszed fel.  Hiszen ha vörösre rúzsozod a szád, azonnal energikusabbnak, kevésbé fáradtnak és sokkal elragadóbbnak látszol. Könnyebben elfelejted akár azt is, ha mondjuk előző éjjel háromszor felébresztett a baba. Nyaktól lefelé talán még pizsamát viselsz, attól felfelé viszont már Chanelben virítasz.

www.guardian.co.uk

A vörös rúzs titka az, hogy megtaláld a neked legmegfelelőbb árnyalatot. Fényes vagy matt? Postaláda-vörös vagy inkább punkos? Minden életkorhoz, mindenféle stílushoz és színvilághoz passzol a vörös valamelyik árnyalata.

www.craveonline.com

Ha még tartasz tőle, szánj rá időt és próbálgasd! Persze nem Alexander McQueen stílusában. Arra azonban készülj fel, hogy ha egyszer rákattansz, akkor nincs visszaút. Ez olyasmi ugyanis, ami közös benned és Kleopátrában, Erzsébet királynőben, Coco Chanelben vagy épp Marilyn Monroe-ban. És ezt bizony nem túl sok dologgal kapcsolatban mondhatod el az életben…LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés