free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A wellnessmágia tehetetlen rabjai vagyunk

Borsa         Címkék: fitness, nyaralás, púder, wellness 0 hozzászólás

Néha úgy tűnik, hogy a, pihenni indulóknál szinte már számításba se jöhet olyan szálláshely, ami nem nyújt wellness-szolgáltatásokat. Ez a wellnessmágia.

A fogalomról mostanában már elég nehéz lehántani mindazt a többletjelentést, ami hozzátapadt: a wellness-szálló egyet jelent a jacuzzival, a masszázzsal, a szaunával, és ennek révén a „jól lenni” érzése is összekapcsolódik ezeknek a szolgáltatásoknak az igénybevételével és kiélvezésével. Ez persze addig nem is baj, amíg arról beszélünk, hogy ez is wellness, hiszen mindenki szereti az ilyesmit, és senki nem vitatja, hogy jó hatással vannak a testre és a lélekre. Azon viszont már el lehet gondolkozni, hogy az egyetlen üdvözítő útról van-e szó, ha pihenni megyünk.Ha azt nézzük, hogy már a wellness-szálló és a panzió fogalmának különválasztása sem egyszerű feladat, akkor nagyon úgy tűnik, hogy ez a közvélekedés. Napjainkban a legkisebb panziók is igyekszenek beépíteni a kínálatukba néhány wellness-szolgáltatást, hogy fel tudják venni a versenyt a konkurenciával. Első blikkre badarságnak is tűnik a kérdés: hogyan tudna ringben maradni egy semmilyen extrát nem kínáló vendégház egy különleges szolgáltatások sorát felmutató hotellel szemben? Az olcsóbb árak persze mellette szólnak, de ez olcsó válasz is. Ha viszont jobban belegondolunk, lehet, hogy néha éppen az tudja a varázsát adni ezeknek a helyeknek, ami hiányzik belőlük, meg ami - jó esetben - kárpótol érte. Az ellenállhatatlan, de azért kicsit mesterkélt, kicsit steril, makulátlan harmónia helyett a talán kopottas és ódon, de mégiscsak jóleső, egyszerű nyugalom - a mindenre kiterjedő, de enyhén személytelen törődés helyett a néha talán kicsit már indiszkrét, de alapvetően jóleső figyelem.

Ahogyan legutóbb szó volt róla: egy hétvégére jó megvásárolni a milliomosok luxusát, de az már korántsem biztos, hogy minden üdülésünk alkalmával azt szeretnénk érezni, hogy távolságtartó tisztelettel nyúlnak hozzánk. 19. századi uralkodónak lenni jó érzés, de megbecsült vendégnek sem rossz, és - sajnos vagy sem - ez egy kicsit közelebb is áll a valósághoz, viszont még mindig luxusnak számít a hétköznapokhoz képest. Na meg talán könnyebben, kevésbé zökkenőmentesen is tudunk visszatalálni ezekbe a hétköznapokba, ha nem végletesen szakadunk ki belőlük - arról nem is beszélve, hogy az igazán komoly kényeztetést is jobban tudjuk élvezni, ha megtartjuk egy-egy külön alkalomra, egyébként pedig maradunk a szerényebb szolgáltatásoknál.

A kérdés csak az, hogy ennyi elég-e még ahhoz, hogy „jól legyünk”. Alábbadjuk az igényeinket, puritánok vagyunk, ha egyszerű körülmények között, úgy pihenünk, ahogy régebben szokás volt? Vagy épp ellenkezőleg: akkor emeljük meg az elvárásainkat, amikor csak wellnessben gondolkodunk? Végletekről beszélünk, vagy meg lehet találni a helyes arányt, az arany középutat a kettő között?LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés