free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 közutálatnak örvendő híres feleség

Brabham         Címkék: madonna, sharonosbourne, yokoono 5 hozzászólás

Két dolog közös a következő öt nőben: híres emberek feleségei (vagy azok voltak), és sokan haragszanak rájuk ezért. Hogy ez mennyire jogos, az már egy másik kérdés.

Állítólag minden nagy férfi mögött ott áll egy nő. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy a híres férfiak nejei a mennybe mennek: a következő öt nő például egyenesen közgyűlölet tárgyává vált a feleségszerepben nyújtott alakítása miatt. Az persze egy másik kérdés, hogy a rágalmaknak mennyi alapja van.

Yoko Ono

Ha van prototípusa a megosztó feleségeknek, akkor az ő. John Lennon második nejének a nyakába szokás varrni a Beatles feloszlását, a férje rosszabb lemezeit, továbbá minden mást, ami problémás volt kettejük életében vagy velük kapcsolatában, mondván: aljas módon meglovagolta a nála jóval fiatalabb művész anyakomplexusát, és csúnyán kihasználta őt. Alapja a dolognak biztosan van is, hiszen akadtak tagadhatatlanul furcsa dolgok a viszonyukban (Lennon például anyának szólította Onót), de ennyire messzire mi azért nem mennénk, nagyrészt ugyanis nézőpont kérdése, hogy a nőben látjuk meg a zsarnokoskodó feleséget, vagy a zenészben a majomszeretettel ragaszkodó férjet. És még valami: ha el is hiszünk róla minden rosszat, mégiscsak ő volt az, akihez a Jealous Guyt meg az Oh, Yoko!-t írta Lennon, e dalok nélkül pedig sokkal szegényebb volna a világ.

Gala Dalí

Salvador Dalí híres felesége már akkor ellentmondásos figura volt, amikor belépett a festő életébe, hiszen otthagyta miatta Paul Élouard költőt. Ez persze önmagában még nem nagy kunszt, de ha hozzávesszük, hogy volt egy lánya Élouardtól, akit egész életében megtagadott és magára hagyott, ráadásul egy ideig hármas kapcsolatban élt a poétával és Max Ernsttel, Dalí mellett pedig fűvel-fával összefeküdt, akkor azért már elég szép a lajstroma. Ugyanakkor az is tény, hogy az afférokra a közvetlen szexuális együttléteket kerülő, kukkolni viszont imádó festő biztatta, és tulajdonképpen a többi cselekedete is passzolt abba a közegbe, amiben élt, hiszen a szürrealisták mindannyian elég fura fazonok voltak. Attól mindenesetre igen messze állt, amit általában a „jó feleség” fogalmával azonosítunk, az pedig semmiképpen sem bocsátható meg, amit a gyerekével csinált, ráadásul egy bennfentes jó barátja, André Breton is azt mondta róla utóbb, hogy destruktív személyiség volt, és rossz hatást gyakorolt a művészekre, akikkel összeismerkedett.

Sharon Osbourne

Ozzy Osbourne felesége még Yoko Ononál is nagyobb utálatnak örvend, mivel nemcsak neje, de menedzsere is a köztudottan könnyen irányítható énekesnek, és így mindent rá lehet fogni a rossz lemezektől a férje ismertségét rettenetesen megdobó, régi nimbuszát viszont jelentősen romboló The Osbournes című valóságshow-ig. Mi tagadás: ezeket tényleg mind a kedves feleség találta ki. Ugyanakkor talán nem kéne megfeledkezni arról sem, hogy ha ő nem szedi össze 1980-ban a Black Sabbath-ból kirúgott, drogmámorban fetrengő Ozzyt, akkor az ég tudja csak, milyen sors várt volna az énekesre, és valószínűleg akkor is tragédia történt volna, ha az azóta eltelt három évtizedben bármikor is elengedte volna ennek a nagyra nőtt gyereknek a kezét. Márpedig a létező összes függőségben szenvedő, és amúgy is lökött Osbourne-t ennyi ideig önszántukból nagyon kevesen viselték volna el.

Madonna

Elsőre senki nem feleségként gondol rá, sőt másodikra sem, pedig volt neki egy Sean Pennje és egy Guy Ritchie-je is. Nos, talán éppen ezért áll rossz feleség hírében. Előbbivel kötött házasságáról ő maga csak annyit mond: túlzottan elfoglalt volt ahhoz, hogy törődni tudjon a kapcsolattal, utóbbiról meg hallhattunk már éppen elég hajmeresztő sztorit, és egyikben sem a rendező volt a rosszfiú. Azt persze sosem fogjuk megtudni, hogy mennyi igaz a többnyire névtelen informátoroktól származó történetekből, amik szerint Guy Ritchie-nek még a levegővételhez is engedélyt kellett kérnie, de annyi biztos, hogy Madonna nem egyszerű nő, és jelenleg sem éppen azzal van elfoglalva, hogy jó képet alakítson ki magáról a pasizási szokásait illetően.

Courtney Love

Mint az az eddigiekből kiderült, rockhárpiákból különösen erős a felhozatal, de Courtney Love köztük is előkelő helyet foglal el, mint a tragikus sorsú Kurt Cobain felesége. Ebben persze nyilván nagy szerepe van annak is, hogy a 20. század egyik legnagyobb és legtitokzatosabb elhunyt rockikonjával kapcsolatban mindenki imád találgatni, de azt is meg kell hagyni, hogy a szintén zenész Love egymagában is elég okot adott arra, hogy utálják. Hogy csak néhányat említsünk: legalább annyi betépett és szétcsapott fotó készült róla, mint Amy Winehouse-ról, seggfej módon nyilatkozni és viselkedni egyaránt rutinból tud, és ahogy egyszer valaki találóan leírta róla: "több f…t fogott, mint kilincset". Ennek ellenére azok a rajongók szerintünk azért erős túlzásba esnek, akik szerint ő rendelte meg Cobain megölését, és az egész öngyilkosság-sztori csak kitaláció.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés