free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Új trend: zakók a '80-as évekből

Borsa         Címkék: blézer, divat, ruha, trend, zakó 9 hozzászólás

El kell felejteni a hagyományos szabású blézereket, ugyanis visszatértek a '80-as évek darabjai. Megmutatjuk a fazonokat, és elmondjuk, mit mivel kell hordani.

Ki ne emlékezne Zoltán Erika rövid, vagy a Pa-dö-dő hatalmas méretű, kitűzőkkel borított blézereire? Nos, ha nem is abban a kontextusban, de újra visszatérnek a derékig érő, illetve az oversize blézerek, mindamellett persze található egy visszafogottabb vonal is, ahol a válltömések jelentik az újdonságot. Ezt a három alapdarabot véve megnéztük, milyen ruhadarabok és kiegészítők illenek hozzájuk, a mostani divatnak megfelelően.

Visszafogott blézer válltöméssel

A szolidabb stílusú lányoknak ajánljuk a hagyományosabb szabású blézerekre hajazó, új típusú, válltöméses darabokat. Ennél a stílusnál többféle színű és anyagú modellt is találhatunk, a mi választásunk erre a középszürke szövet blézerre esett. A hagyományos felállásban vennénk hozzá egy inget, egy szövetnadrágot egy tűsarkúval, és indulhatnánk is dolgozni. Na, az új trend esetében pontosan ezt a megszokott stílust kell elhagyni!

Blézer: Sinéquanone, ing: Sinéquanone, farmer: Tally Weijjl, öv: Tally Weijl, cipő: Buffalo, ékszerek: Pilgrim, táska: Furla


Nézd meg az új zakó divatot!

A blézer ujja lazán feltűrve, az ing maradhat, lehetőleg egy férfiasabb csíkos vagy kockás darabot válasszunk, melyet a feltűrt ujjú blézer fölé szintén kitűrünk. Ezáltal nagyon lezser és maszkulin hatást érhetünk el, és itt jön a csavar, a bőszárú nadrág helyett a mostani divat szerint csakis szűkszárú darabokat vehetünk fel, melyek kiemelik formáinkat, ezáltal pedig ellensúlyozni tudjuk a férfias stílust. A szürke zakóhoz egy világosabb színű farmert választottunk, így a blézer még nagyobb hangsúlyt kap a világos közegben. A felső rész merev vonalait egy hosszan lelógó, csillogó köves nyaklánccal oldottuk fel, melyek egyből nőiesebbé teszik az egész összképet, színe illik a lila csíkos inghez és a türkiz táskához is. Az ilyen hagyományos fazonú blézereknél használhatunk nagyméretű, hosszan lelógó hangsúlyos nyakláncokat, de ebben az esetben a karkötők már ne legyenek túlságosan feltűnőek, hogy ne üssék egymást. Ha a nyaklánc a visszafogott, kereshetünk egy nagyon nagy karkötőt, ami a feltűrt blézer ujj miatt kellőképpen tud érvényesülni, hiszen nem zavar bele semmiféle ruhadarab.A cipő kritikus pontja az összes blézeres összeállításnak, ebben az esetben egyértelmű, hogy nagyon nőies, törékeny lábbelit kell választanunk. Tavaszi időben jöhet a balerinacipő, a szép magas sarkú szandál, azonban amíg hideg van, addig a zárt tűsarkú a megfelelő választás, amiben egy csapásra nőiessé válik az összeállítás. A betűrt derekú inghez egy szürke övet választottunk, melynek fekete csatja passzol a blézer fekete gombjához, ezáltal nem üt el a szürkeségtől, mégis egy kis változatosságot visz bele. A táskánk is legyen kisebb, nőiesebb darab, hogy összhangban legyen a ruhánk stílusával, ez a türkiz bőr táska szürkés tónusa miatt jól illik a ruhákhoz.

Oversize méret minivel

Az új divatnak köszönhetően újra megjelentek a nagyméretű blézerek, de teljesen más közegben, mint eddig: elfelejthetjük a kitűzőket, a szakadt farmerok azonban maradnak, de persze a '80-as évek stílusában. A kulcsszó ennél a fazonnál a kontraszt: a stílusok és a ruhahosszok ellentétére építenek a divattervezők. A hosszú zakóhoz jöhet a forrónadrág, vagy jelen esetben a miniszoknya, ami rövidebb, mint a blézer, ezáltal ha begomboljuk olyan, mintha nem lenne alattunk semmi.

Blézer: Amisu, New Yorker, felső: Chantall, miniszoknya: Tally Weijl, öv: Tally Weijl, karkötő: Pilgrim, csizma: Tally Weijl, harisnya: Sarah Borghi, táska: Tally WeijlDe jegyezzük meg, ha divatosak akarunk lenni, nem viseljük begombolva ezeket a ruhadarabokat, próbálja ki mindenki, nagyon viccesen néznénk ki benne. Tehát a szaggatott szélű minihez jöhet egy lazább póló, mi egy sújtásos, military-stílusú fehér, hosszú ujjút választottunk, melynek különlegessége a válltömés húzott ujj. A felsőt félig betűrhetjük az övbe, ezáltal még jobban erősítjük a laza stílust. Az övön visszaköszön a blézer feketéje és a díszítések aranya is. Ehhez az összeállításhoz leginkább a testszínű harisnya passzol, a feltűrt ujj miatt túlságosan "villognának" a karjaink, ha nem lenne testszínű a lábunk is. Már írtunk arról, hogy télen a sima, vékony harisnya tilos, és ebben az esetben is külön hangsúlyozzuk, hogy vastag, legalább 20 denes darabot vegyünk fel, hogy ne nézzünk ki bután.Ha nem lenne a szoknya, azt mondanánk, hogy nagyon fiús ez az összeállítás, éppen ezért az ékszerek terén kell egy kicsit ellensúlyozni, jöhetnek a nagy, feltűnő karkötők. Az arany foglalatos, fehér köves karkötőnél beszélhetünk a stílusok keveredéséről, láthatjuk, hogy más esetben egyenesen ízléstelennek neveznénk ezt az összeállítást, de az idei divatnak megfelelően ez a menő. Az oversize blézereknél is fontos a megfelelő cipő kiválasztása, a nagyméretű felsőruházatok miatt muszáj egy szintén fiús, nagyobb lábbelit felvenni. Képzeljük csak el, ha egy tűsarkúban és egy oversize blézerben jelennénk meg valahol, úgy tűnne, mintha apukánk kabátját kanyarítottuk volna magunkra. Tehát jöhet a bakancs, a nagyobb csizma, ami eláll a lábszárunktól.

A csizma stílusában válasszunk táskát is, ilyen nagyméretű zakóhoz muszáj egy feltűnőbb darabot választanunk, hogy kellően érvényesüljön. Ennél az arany darabnál színe és mérete is gondoskodik róla, hogy mindenki észrevegye. Aki ilyen stílusban öltözik fel, az a feltűnőség mellett számítson rá, hogy kislányosnak fog tűnni a megjelenése, a már említett apuka zakója és lábbelije miatt, de pontosan ez a szexepilje ennek a stílusnak.

Rövid blézer hosszú ruhához

A rövid blézereknél is a kontrasztokra építünk, csak éppen ellenkezőleg, mint az oversize daraboknál, a rövid blézerhez hosszú ruha passzol. A keresztben csíkos miniruha a miliray-vonalhoz tartozik, melyet erősít a mellrésznél található kitüntetésekre emlékeztető medál is. Pontosan e miatt a medál miatt nincs szükség nyakláncra, illetve a sztároknál is láthattuk, hogy idén nem erőltetik a nyakláncok jelenlétét, tehát mi is nyugodt szívvel hagytuk ki.

Blézer: Amisu, New Yorker, ruha: Chantall, leggings: Ann Christine, New Yorker, tűsarkú: Buffalo, karkötő: Pilgrim, táska: FurlaA blézer feltűrt ujja itt is kötelező, ebben az esetben pedig a csíkos bélése remekül passzol a ruhához. Ez így azonban túl snassz, túl egyszerű lenne, ezért, hogy ne kelljen harisnyát vennünk, egy fényes anyagú leggings-et választottunk, melynek felülete visszaköszön a fényesebb anyagú zakón is. Ezzel a leggings-el pedig egyből dögösebb, különlegesebb lesz az összeállítás, azonban maradjunk meg a fényes felületek mellett, a textil leggings-ekkel nem biztos, hogy ugyanezt a hatást érhetnénk el. Esetleg kísérletezhetünk még egy piros darabbal is, de azt már csak nagyon bevállalósaknak ajánljuk. Természetesen jöhet a szűkített szárú farmer, vagy farmerleggings is, a lényeg a szűk szabás, láthatjuk, hogy a blézerek idei divatja szerint kötelező a lábaknak látszódniuk, de legalábbis a kontúrjaiknak kell érvényesülniük. A feltűrt ujjhoz itt is jöhet a nagyobb karkötő, a medál arany színe miatt maradtunk az arany karkötőnél.Általában megfigyelhető, hogy az idei trend inkább az aranyat használja, ami érthető is, hiszen az ezüst kevésbé látványos a fekete mellett, márpedig a divatos blézerek többnyire fekete színűek. A fényes anyagú leggings és a miniruha behatárolják a cipő stílusát, mindenképpen tűsarkúnak és nagyon nőiesnek kell lennie. Mi egy egyszerű bőr tűsarkúra szavaztunk, de aki nagyon bevállalós, veheti az arany, vagy csíkos tűsarkúit is. A rövid blézerhez és a miniruhához kontrasztként nagyméretű táskát választottunk, a fekete szín egyértelmű volt ilyen hatalmas modellnél, ha a ruhához illő arany szín mellett döntöttünk volna az már ízléstelen lett volna ekkora méretben.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés