free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Citromos zöldbabfőzelék

Borsa         Címkék: íz-i, recept, zöldbab 2 hozzászólás

Sehol a világon nem készítenek habarással zöldségeket, azaz főzelékeket. Mi, nyáron a zöldbabfőzeléket citrommal tesszük még pikánsabbá. Zöldbabfőzelék recept.

A rekkenő hőségben a tejfölös, savanykás, nem túl lisztezett főzelékek kifejezetten jól tudnak esni és a zöldbabfőzelék pont ilyen tud lenni. Ez egy klasszikus habart főzelék, sehol a világon ebben a formában nem készítenek zöldségeket.

Hozzávalók:

1 kg zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1/2 paprika
2 szál zellerzöld
2 dl tejföl
1 ek liszt
Olaj



Egy kiló friss sárgahüvelyű babot megmosunk, megpucolunk és kétcentis darabokra vágunk. Kevés olajra rátesszük a zöldséget, sózzuk és igazán kevés vízzel elkezdjük párolni azt. Az egy gerezd fokhagyma jól jön hozzá, mehet bele a félbevágott paprika és a két szál zellerzöld is. Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.



A babnak nem kell sok víz, de ha úgy érezzük, hogy nem ártana neki, hát pótoljuk bátran. Miközben a zöldbab vígan fő az edényben, elkészíthetjük a habarást. Két deciliter tejfölbe csomómentesre keverünk némi - egy evőkanál - lisztet. Ha a bab egészen puha, hozzákeverjük a zöldséghez a lisztes, tejfölös cuccot. Megvárjuk, míg rottyan egyet az étel, megkóstoljuk, hogy hiányzik-e belőle valami, ha igen, sózzuk, borsozzuk. Ha teljesen kész van, mehet bele egy fél citrom leve - a magokra figyeljünk. Ettől lesz igazán pikáns.
 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés