free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A zsebkendős doboz, ha dizájnos

Megyeri Nikolett         Címkék: csomagolás, dizájn, doboz, tárgy, zsebkendő 2 hozzászólás

A tervezőknek köszönhetően ma már Shakespeare műanyag arcmásának orrnyílásán keresztül vételezhetünk zsebkendőt. Persze léteznek kifinomultabb megoldások is...

Be kell látnunk, hogy a dobozos papír zsebkendő is olyan termék, melyet ha soha nem találtak volna fel, akkor egy szemernyi hiányérzet nélkül meglennénk nélküle. Mivel azonban létezik, így természetesen dizájner változatok is készülnek belőle...  

Íme, a környezetbarát változat (kép 1) az amerikai EcoDesignz-tól. A doboz bambuszból készül és kellően strapabíró ahhoz, hogy ha kiürült, nem kell feltétlenül eldobni, hiszen után is tölthetjük. Például újrahasznosított papírból készült zsebkendőkkel.

http://i2.cdn.turner.com, www.japantrendshop.com, www.baronbob.com

Azt a sztereotípiát, amely szerint a zsebkendőnek lehetőleg fehérnek kell lennie, merészen igyekszik megtörni a japán Daishowa cég, amely piacra dobta a fekete papír zsebkendőt (kép 2). A fekete dobozban 160 darab fekete papír zsebkendő lapul, melyek színükön kívül gyakorlatilag semmi másban sem térnek el hagyományos társaiktól. Kétségkívül stílusos cucc, amely a náthás gótoknak és emósoknak egyenesen kötelező.

A vicces - vagy legalábbis annak szánt - tárgyak elkötelezett híveinek találták ki a következő zsebkendős dobozt (kép 3). Az elemmel működő dobozka minden alkalommal, amikor kihúznak belőle egy zsebkendőt, valamilyen megfázáskor tapasztalható hangot hallat, tehát például tüsszent, orrot szív, vagy épp fúj...

http://incrediblethings.com

A japán Ai Collection kínálatában bukkantunk erre a mutatós, gömb alakú zsebkendőtartóra (kép 4). Első ránézésre nekünk a retró szódásszifonok ugrottak be róla, aztán ahogy jobban szemügyre vettük, inkább egy virághagyma.

A semmitmondó vagy épp ízléstelen papír zsebkendős dobozokat hivatottak feldobni a doboztakarók. Ilyen például ez a Shakespeare jellegzetes arcmásával díszített alkalmatosság (kép 5). A funkciója ugyanaz, azonban az előzőhöz képest egészen más módon ötletes John Brauer alkotása (kép 6). A dán dizájnert a gyűrött papír zsebkendők ihlették meg, ilyen felületet imitálnak az egyébként műanyagból készülő doboztakarók.

www.after5catalog.com, www.yankodesign.com

Akadnak persze olyan tervezők is, akik elvonatkoztattak a dobozoktól és egészen újraértelmezték a papír zsebkendők esztétikus tárolásának lehetőségeit. Így tett többek között az a német tervező is, aki megalkotta a tökéletes céltárgyat azok számára, akik előszeretettel sírják tele a párnájukat: a ThenCry párnában (kép 7) ugyanis beépített - utántölthető – zsebkendő-adagoló található.

www.design-3000.de, www.vessel.com

A minimalistánál is minimalistább megoldás, s épp ezért bravúros megoldás a Toro zsebkendőtartó gyűrű (kép 8). A rozsdamentes acélból készült gyűrűt egyszerűen rá kell helyezni a dobozból eltávolított zsebkendőkre, a legfelsőt áthúzni a közepén és onnantól kezdve ugyanúgy "működik", mint a papírdoboz. A súlyával megtartja az alatta lévő zsebkendőket, egyedül arra kell vigyáznunk, hogy az egészet le ne verjük.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés